Havenbedrijf Rotterdam lanceert track&trace app voor containers

Vandaag heeft het Havenbedrijf Rotterdam ‘Boxinsider’ gelanceerd. Met deze applicatie kunnen verladers en expediteurs elk moment zien waar hun containers zich bevinden. Dit is niet alleen betrouwbaarder dan de werkwijze tot nu toe, maar ook gebruiksvriendelijker en efficiënter dan het zelf achterhalen van informatie via allerlei bronnen.

Containers Foto Port of Rotterdam
Foto, Port of Rotterdam.

Boxinsider

“Als ik online een boek bestel kan ik vrijwel ‘live’ volgen waar het pakketje zich bevindt”, licht president-directeur Allard Castelein toe. “Met Boxinsider presenteren we nu ook voor containers zo’n oplossing. Door de ontwikkeling van digitale toepassingen maken we onze haven nog efficiënter, veiliger en betrouwbaarder. Oplossingen als Boxinsider zijn daar mooie voorbeelden van en sluiten daarmee naadloos aan op onze ambitie om ’s werelds Smartest Port te zijn.”

Tijdrovend en foutgevoelig

Verladers, expediteurs en andere gebruikers verzamelen nu doorgaans nog handmatig informatie op diverse websites over waar hun containers zich bevinden. Dit is tijdrovend en foutgevoelig en kan tot planningsfouten leiden, met potentieel kostbare consequenties. Met Boxinsider komt aan die praktijk een einde. Op basis van statusinformatie van containerschepen en inland- en deepsea-terminals kunnen containers gevolgd worden voor wat betreft verwachte en werkelijke aankomst- en vertrektijden van schepen en het lossen en het vertrek van de container bij containerterminals. Gebruikers worden gewaarschuwd bij vertragingen en verstoringen.

Snel en met minimale inspanning een overzichtelijk beeld

ABC Logistics uit Poeldijk is een van de ‘launching customers’ en ondervindt de voordelen van het systeem. “Met Boxinsider kunnen we snel en met minimale inspanning een overzichtelijk beeld vormen van de containers die wij bij de verschillende Rotterdamse terminals verwachten”, aldus account manager Remco Verwaal. “Het is echt een heel gebruiksvriendelijke applicatie.”

Boxinsider werkt als een stand-alone applicatie, maar kan ook via een koppeling geïntegreerd worden met bestaande systemen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Posted on October 2, 2019

Carrière>

Events>

<< Jan 2020 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Geen evenementen Geen evenementen