Maritiem Festival bij Maritiem Museum Rotterdam

Op 31 augustus, 1 september en 7, 8 september organiseert het Maritiem Museum Rotterdam het Maritiem Festival. Twee weekenden lang zijn alle historische schepen in de haven toegankelijk, er zijn bijzondere gastschepen, techniekworkshops, kinderactiviteiten, rondvaarten en zondags is er muziek.

Het eerste weekend (zaterdag 31 augustus en zondag 1 september) kan het publiek aan de slag en zelf energie opwekken in het ‘Duurzaam Jacht Ya’, het eerste jacht dat volledig fossielvrij de wereld rondzeilde. Men kan aan boord van de Kamper Kogge, een replica van het eerste zeevaardige schip uit de middeleeuwen, op de plek waar de haven van Rotterdam ooit ontstond. De kinderen kunnen een eigen solarboot ontwerpen, modelboot varen of proefjes doen bij de gekke professor van Mad Science. De Volharding 1, een van de laatste kolengestookte stoomslepers van Nederland, vertrekt dit weekend vanuit de Maritiem Museum Haven voor een historische tocht op de Nieuwe Maas.

Het tweede weekend (zaterdag 7 en zondag 8 september) ligt de haven barstensvol met nog eens twintig gastschepen: sleepboten en vele klassieke jachten. Behalve het al genoemde ‘Duurzaam Jacht Ya’ is er het tallship de ‘Morgenster’, een tweemaster met imposante afmetingen en met maar liefst 17 zeilen.