Havenbedrijf Rotterdam investeert 3,5 miljoen in Wilhelminahaven

Het komend jaar investeert het Havenbedrijf ruim 3,5 miljoen euro in de optimalisatie van de Wilhelminahaven. De huidige afmeerboeien worden vervangen door vijf nieuwe gecertificeerde afmeerboeien met een trekkracht tot 200 ton. De zee-, binnenvaart- en loopsteigers & afmeerpalen krijgen een flinke upgrade en er wordt een duwbakvak gecreëerd.

Havenbedrijf Rotterdam gaat Dordrecht Inland Seaport verder ontwikkelen tot een complete, vitale en toekomstbestendige haven. Een haven die tegemoet komt aan de stijgende vraag naar afhandelcapaciteit voor de overslag van bulk en waterontsloten kavels. Waar nautische ruimte optimaal en efficiënt benut wordt, en veiligheid voorop staat. Voor alle gebruikers.

De nieuwe boeiconfiguratie vergroot de board-board afhandelcapaciteit en biedt ook grotere schepen de mogelijkheid om meer en gelijktijdig over te slaan. Rik Dalmeijer, gebiedsmanager Dordrecht Inland Seaport: “Met deze ontwikkeling komen we niet alleen tegemoet aan de stijgende vraag naar afhandelcapaciteit voor de overslag van bulk en waterontsloten kavels, maar wordt de Wilhelminahaven ook future proof. De haven wordt overzichtelijker en veiliger voor alle gebruikers, en ook de nautische ruimte wordt optimaal benut. Daarmee realiseren we ook meteen een optimale nautische ontsluiting voor Kilkade 7.”