Loodswezen verlaagt CO2-footprint met duurzame biobrandstof GoodFuels

Na succesvolle ervaring in 2018 gaan nu alle schepen van het Nederlands Loodswezen in de regio Rotterdam-Rijnmond over op de duurzame biobrandstof van GoodFuels. Een 30%-blend zorgt dat er een 25% CO2-reductie versus traditionele brandstof wordt gerealiseerd. Nederlands Loodswezen heeft hoge verduurzamings-ambities en gebruikt GoodFuels in haar vloot om deze te realiseren.

Nederlands Loodswezen heeft hoge verduurzamings-ambities en gebruikt geavanceerde biobrandstof van GoodFuels in haar vloot. Foto, Nederlands Loodswezen
Nederlands Loodswezen heeft hoge verduurzamings-ambities en gebruikt geavanceerde biobrandstof van GoodFuels in haar vloot. Foto, Nederlands Loodswezen

Vermindering van 10%

De overstap naar een 30%-blend voor de schepen in de regio Rotterdam-Rijnmond vermindert de totale CO2-uitstoot voor het Loodswezen met 10%. Het streven is de inzet van de GoodFuels 30%-blend in de toekomst uit te breiden naar andere regio’s en dit is ook waarom GoodFuels en het Nederlands Loodswezen een partnerschap aan gaan voor de lange termijn.

3 maatregelen om CO2-footprint te verlagen

GoodFuels en partner Reinplus Fiwado Bunker voorzien de schepen van deze geavanceerde biobrandstof. De inzet van GoodFuels’ geavanceerde biobrandstoffen is één van de drie maatregelen die het Nederlands Loodswezen heeft genomen om haar CO2-footprint te verlagen, naast het implementeren van lichtere schepen (van 54 naar 42 ton) en focus op efficiënter varen.

Mark Snijders, Hoofd Inkoop bij Nederlands Loodswezen: “Aangezien onze loodsvaartuigen in kustgebieden varen, vinden wij het belangrijk dat onze emissies teruggedrongen worden. Naast CO2, reduceren biobrandstoffen ook significant op lokale emissies zoals zwavel, fijnstof en stikstof. Daarnaast is het voor ons van groot belang dat de biobrandstoffen op de juiste manier, uit de juiste grondstoffen geproduceerd zijn. GoodFuels is voor ons hierin de juiste partner.”

Over het Nederlands Loodswezen

Nederlands Loodswezen draagt bij aan het veilig en vlot afhandelen van het scheepvaartverkeer. Het loodsen van zeeschepen gebeurt door circa 450 registerloodsen, die met actuele kennis van getijden, stromingen, procedures, verkeersstromen, havens en ligplaatsen de kapitein adviseren. Het Loodswezen is 24 uur per dag inzetbaar onder alle weersomstandigheden. Continuïteit van operatie is cruciaal.