Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking Prins Friso Ingenieursprijs

Prinses Beatrix en Prinses Mabel zijn aanwezig bij de uitreiking van de vijfde Prins Friso Ingenieursprijs. De uitreiking is op maandagavond 18 maart bij ASML in Veldhoven.

Ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen.

De finalisten

De finalisten zijn dr.ing. Maja Rudinac, oprichter van Robot Care Systems en CEO bij Robot Robots Groep; dr.ir.ing. Almer van der Stoel, directeur van CRUX Engineering BV, BouwRisk BV, High Five Solutions BV en Bamboorder Biobased Fiber BV en ing. Eelco Osse, directeur en eigenaar van onder andere Osse Equipment Manufacturing Group en Machinefabriek Boessenkool.

Met de prijs wil het Koninklijk Instituut voor Ingenieurs (KIVI) ingenieurs een podium bieden en de maatschappelijke dialoog met ingenieurs ondersteunen. KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland sinds 1847. Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI.