Neele-Vat Logistics naar City terminal in Rotterdam

Neele-Vat Logistics en het Havenbedrijf Rotterdam gaan samen een distributiecentrum ontwikkeling op de laatste braakliggende kavel van de City Terminal aan de Eemhaven bij Heijplaat-Rotterdam. De logistieke dienstverlener gaat het distributiecentrum inzetten voor ‘crossdocking’. Dat is het lossen van lading van een binnenkomende transporteenheid in combinatie met het laden van lading op een uitgaande transporteenheid, vrijwel zonder tussenopslag.

“Een aantal shortsea rederijen hebben aangegeven toegevoegde waarde te zien in een crossdock faciliteit. De overeenkomst past in de verdere ontwikkeling van de City terminal tot de multimodale shortsea hub en het continentale cluster van Europa”, aldus Emile Hoogsteden, directeur Containers, breakbulk en logistiek van het Havenbedrijf.

Plattegrond City Terminal Rotterdam

In 2021 starten met de distributie

“Neele-Vat Logistics wil een loodsoppervlakte van zo’n 10.000 m2 opslagcapaciteit en 60 dockdeuren en een doorzet van zo’n 50.000 containers per jaar. We beginnen waarschijnlijk volgend jaar met de aanleg van het centrum en verwachten in 2021 te starten met de distributie”, aldus Cuno Vat, CEO van Neele-Vat Logistics.

Over Neele-Vat Logistics

Neele-Vat Logistics is een bekende Rotterdamse logistiek dienstverlener. Het familiebedrijf levert naast opslag ook transport, expeditie en douaneservices. Met vestigingen in Hoogvliet, Zwijndrecht, Botlek, Albrandswaard en de Maasvlakte biedt zij haar klanten een volledig pakket aan moderne logistieke diensten. De investering in ‘crossdocking’ op de City terminal past in de visie om samen met haar klanten ladingstromen efficiënt en duurzaam te behandelen.

Over City-terminal

De City-terminal ontwikkelt zich gestaag tot de tweede grote containerlocatie in Rotterdam met logistieke partijen als SCA (breakbulk), RST/Steinweg (containers) RSC (treinterminal), Kramer (containerreparatie en –opslag), MRS (containerdienstverlening) en Kloosterboer (gekoelde lading). Momenteel wordt hard gewerkt aan de inrichting van een nieuw stackterrein voor RSC, de verdere uitbreiding van de vrachtwagengate en de bouw van een kademuur voor Kramer. Het Havenbedrijf investeert in totaal circa 60 miljoen euro in de City Terminal, het havenbedrijfsleven ongeveer 160 miljoen euro.