Maersk vermijdt haven Rotterdam door acties bij APMT

Door een slepend arbeidsconflict bij APM Terminals (APMT) in Rotterdam zijn er al zeker vijf schepen van Maersk Line naar andere havens gestuurd. Dat bevestigde directeur Pieter Hartog, die verantwoordelijk is voor de twee terminals op de Maasvlakte aan Nieuwsblad Transport.

Foto, Maersk Line

Het gaat om de volledig geautomatiseerde APM Maasvlakte 2 en de conventionele APM Rotterdam. De schepen worden naar Belgische en Duitse havens gestuurd om vertragingen te voorkomen door de zogenaamde ‘langzaamaanacties’ bij APMT.

De zogenaamde ‘langzaamaanacties’ zijn begonnen nadat afgelopen vrijdag de onderhandelingen over de cao waren mislukt. De acties worden niet gesteund door de vakbonden FNV Havens en CNV Bedrijvenbond.

Er is onzekerheid over het open blijven van APM Rotterdam, de concessie loopt af in 2025 en het is nog duidelijk of de terminal daarna open blijft. FNV geeft aan overleg te willen met beide terminals en CNV om afspraken te maken over werkgelegenheidsgarantie en een royale ontslagvergoeding voor werknemers die boventallig raken. Beide terminals hebben ruim 500 werknemers.

Vandaag stond er een nieuwe onderhandelingsronde over de cao gepland, maar deze is afgezegd door de bonden omdat zij eerst meer duidelijkheid over de intenties van APMT willen. Hartog heeft laten weten dat hij direct om de tafel wilt zodra de bonden willen praten.

Bron: Nieuwsblad Transport

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >