Handelsmissie in Polen voor Nederlandse maritieme en watersector

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) reist van 9 tot en met 11 oktober met 42 Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen naar Polen. Doel van de handelsmissie is om de kansen op de Poolse markt voor de meereizende bedrijven te verkennen en deals te sluiten. Polen is een waterrijk land waar veel kansen liggen voor Nederland op het gebied van havenontwikkeling, binnenvaart, watermanagement en goederentransport. Naast de hoofdstad Warschau reist de missie ook naar verkeersknooppunt Wroclaw en de havenstad Gdansk.

Warschau
Minister Van Nieuwenhuizen opent op woensdag 10 oktober in Warschau het Pools-Nederlandse seminar ‘Transport Connects Water Unites’. Ook is zij uitgenodigd voor gesprekken met de  Poolse ministers Marek Gróbarczyk (martieme economie) en Andrzej Adamczyk (infrastructuur). Hier wordt een overeenkomst gesloten voor meer samenwerking op het gebied van watermanagement en binnenvaart. Het bezoek aan de hoofdstad wordt afgesloten met een sessie waar de Nederlandse bedrijven contracten tekenen voor opdrachten in Polen.

Wroclaw
Op dinsdag 9 oktober, de eerste dag van de missie, opent de minister een spoorterminal in de stad Wroclaw van het Nederlandse bedrijf Schravemaker. Vanaf hier worden vanaf mei volgend jaar containers verladen voor de nieuwe directe treinverbinding van Zuid-Polen met het Rotterdamse havengebied. In het begin zijn er twee verbindingen per week voor dit containervervoer. Uiteindelijk zal vier keer per week worden gereden over het spoor, waardoor er 300 minder vrachtwagens op de weg zullen zijn voor het containervervoer van en naar Polen.

Gdansk
De laatste dag van de missie staat in het teken van de maritieme sector met onder meer een bezoek aan de havenstad Gdansk. Het bezoek aan de haven staat in het teken van de kansen die er liggen voor de Nederlandse maritieme sector. Op het Water Forum is er ook veel aandacht voor het uitwisselen van kennis en expertise. Polen maakt zich zorgen over de gevolgen van klimaatverandering voor haar steden, zoals betere bescherming tegen overstromingen van de rivieren Oder en Vistula.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >