HBO Offshore Symposium donderdag 15 november

HBO Offshore Symposium

Ieder jaar organiseert het HBO Offshore Network een symposium. Op dit symposium komen zo’n 200 hbo-studenten uit het hele land en medewerkers van bedrijven uit de offshore en de energiebranche samen. Met dit jaar als het thema: ‘Offshore Wind en de uitdagingen van de energie transitie’.

Het thema is gekozen omdat offshore wind een steeds belangrijkere rol gaat spelen in de energie transitie maar voor efficiënte opslag en distributie is nog veel innovatie nodig.

De 4de jaars studenten volgen op dit moment een minor die gerelateerd is aan offshore en de energietransitie bij de zes hbo-instellingen die zijn aangesloten bij het netwerk.

De sprekers in het ochtendprogramma vertellen wat de uitdagingen en bottlenecks zijn binnen dit thema. Ook wordt de prijs voor het beste afstudeerwerk uitgereikt door KIVI Offshore Techniek. In het middagprogramma gaan hbo studenten in teams werken aan technische oplossingen die kunnen leiden tot belangrijke doorbraken. Daarmee dingen ze mee naar de HBO Offshore Award 2018 die aan het einde van de dag wordt uitgereikt.

Het symposium wordt gehouden in Middelburg op HZ University of Applied Sciences. Ga voor aanmelden en meer informatie naar www.coe-we.com.

Over HBO Offshore Network
HBO Offshore Network is een samenwerkingsverband tussen de offshore gerelateerde opleidingen van Avans Hogeschool , Hogeschool Rotterdam, HZ University of Applied Sciences, NHL Stenden, Hogeschool Van Hall Larenstein, Maritiem Instituut Willem Barentsz en Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Doelstelling van het Network is meer studenten met de juiste kwalificaties op te leiden voor de Nederlandse offshore industrie en de bedrijven die actief zijn op het gebied van energie op zee. In alle opleidingen wordt intensief samengewerkt met de 30 belangrijkste bedrijven van Nederland in dit domein in de vorm van colleges, excursies en projecten. Ga voor meer informatie naar www.hbo-offshore-network.nl.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >