Jan De Nul gestart aan offshore windpark in Taiwan

Jan De Nul Group is gestart met de werkzaamheden voor de bouw van het Changhua windpark voor de kust van Taiwan. Het contract is op 30 april 2018 in Taipei ondertekend en is het eerste offshore windproject buiten Europa voor Jan De Nul. 

In een eerste fase worden de kabels aan land geïnstalleerd. De eerste spadesteek vond plaats op 25 augustus 2018 in de aanwezigheid van de klant Taiwan Power Company, lokale stakeholders en vertegenwoordigers van het uitvoerende consortium Jan De Nul-Hitachi.

De kabels worden in een ondergronds geul van 13 kilometer gelegd en dienen voor een verbinding van het bestaande substation aan land met de kabelinterface aan de kust. Op die interface zal in de loop van 2020 de onderzeese kabel worden aangesloten om zo het offshore windpark met het vasteland te connecteren.

Kabelinstallatie aan land voor Offshore Windpark Changhua. Foto, Jan De Nul

De onshore installatiewerkzaamheden gaan 20 maanden in beslag nemen.

Changhua offshore windpark
Het Changhua offshore windpark bestaat straks uit offshore windturbines van 5,2 MW per stuk, voor de kust van Fangyuan in West-Taiwan.

Het contract van Jan De Nul voor dit project omvat het volledige ontwerp, de fabricatie en de installatie van alle funderingen, het leveren en leggen van de off- en onshore kabels, het upgraden van de elektrische installaties en het transformatorstation en het plaatsen van de windturbines, evenals het onderhoud voor een periode van vijf jaar.

Hitachi is verantwoordelijk voor de bouw, de montage, de werking en het onderhoud (O&M) van de offshore windturbines met “downwind rotor”, een type rotor bestand tegen hevige rukwinden. Een bijzonder aspect van het ontwerp is overigens dat de funderingen en windturbines bestand moeten zijn tegen tyfoongolven en -winden en tegen seismische belastingen.

De bouw van de windturbines is gepland voor 2019 om ze begin 2020 te kunnen installeren. De testfase is voorzien in de zomer van 2020 en de totale oplevering eind december van datzelfde jaar.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >