Grote opdracht voor Van Oord en Dredging International in Polen

Van Oord en Dredging International, een dochteronderneming van de DEME Group, hebben een groot baggercontract binnengehaald. Het gaat om het uitdiepen en verbreden van de 62 kilometer lange Świnoujście – Szczecin-vaargeul in Polen. Hierdoor komt er een betere toegang tot de zeehaven Szczecin, de capaciteit van de haven wordt groter en is er ruimte voor het groeiende vrachtvolume.  

Van Oord en DEME samen aan het werk in een rivier. Foto, Van Oord.

Het contract heeft een waarde van zo’n 313 miljoen en wordt medegefinancierd door de Europese Unie. Het project gaat eind 2018 van start en gaat naar verwachting 3,5 jaar duren.

Het project is een design- en buildcontract voor het uitdiepen en verbreden van de vaargeul van 62 kilometer van -10,5 meter tot -12,5 meter. Het gebaggerde materiaal wordt gebruikt voor de aanleg van twee kunstmatige eilanden in de lagune van Szczecin.

Ook worden de onderwater taluds en kademuren langs het kanaal versterkt en kabels en navigatiehulpmiddelen verplaatst. Aandacht voor milieu en de samenwerking met alle stakeholders zijn belangrijke elementen bij de uitvoering van het project. Voor dit project worden verschillende soorten materieel ingezet.

“Het is een uitdagend project en een kans om te tonen dat Van Oord en DEME de klant geïntegreerde baggeroplossingen kunnen bieden. Ons projectteam kijkt ernaar uit om nauw samen te werken met onze klant en alle stakeholders, om zo te kunnen bijdragen aan de verdere modernisering van de maritieme infrastructuur in Polen en tegelijk het milieu tijdens de uitvoering te verbeteren”, aldus Govert van Oord, Area Director Europe bij Van Oord.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >