Duurzaam vissen met nieuwe trawler serie van Ulstein

Ulstein Trawler

 
Ulstein lanceert een nieuwe serie vis trawlers met geavanceerde scheepsoplossingen voor duurzame vismethoden en verwerking.

Door kennis, ervaring en innovatie van offshore naar de visserij over te dragen, willen ze bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe oplossingen. De nieuwe ontwerp serie is gebaseerd op ervaring die is opgedaan door middel van praktijkstudies en geavanceerde analyses. Het doel is om een zachtere omgang met de vissen na te streven en milieuvriendelijkere scheepsoplossingen te ontwikkelen.

Nordic wildfish
Voor dit project heeft Ulstein nauw samengewerkt met Nordic wildfish. De Ulstein Group kent een lange traditie van samenwerkingen met verschillende actoren bij het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve scheepsontwerpen en oplossingen. Zo zegt Tore Ulstein, COO van Ulstein Design & Solutions, en hoofd van de Ulstein Group: “Nordic wildfish heeft ruime ervaring met de trawler visserij en in het testen van nieuwe methoden voor de visserij en de markt. We hebben zowel een geschiedenis in innovatief zijn en in het bedenken van vooruitstrevende oplossingen. Door deze samenwerking hebben we verbeterde en geavanceerde oplossingen voor kwaliteit en duurzaamheid in trawler visserij ontwikkeld”.

Door hun krachten te bundelen willen Ulstein en Nordic wildfish meer duurzaamheid nastreven in de trawler visserij, betere kwaliteit, meer inkomsten, hogere efficiëntie en minder voetafdrukken in het milieu. Volgens de CEO van Nordiv wildfish, Tore Roaldsnes, is “Ulstein’s trawler serie ontworpen om oplossingen te implementeren voor zachte vangst van vis, effectieve verwerking en hydrolyse van de rest van de grondstoffen”.

Ulstein Trawler

 

Het X-BOW® platform voor kust en zee
Binnen de trawler serie zorgt het X-BOW®  platform voor een efficiëntere indeling van het schip en dus voor een verandering in de traditionele indeling van trawler voertuigen. Ook zorgt het voor minder trillingen aan boord tijdens het werken. Het implementeren van deze nieuwe technologieën worden  toegepast om de prestaties te verbeteren en de impact op het milieu te verminderen.

De schepen in de serie hebben een effectief hybride systeem dat batterijen combineert met dieselelektrische en diesel-mechanische voortstuwing. De schepen worden zuiniger, werken met weinig ruis en voldoen aan de vereisten van de DNV-GL SILENT-notatie.

Kijk voor meer informatie op: www.ulstein.com/news/2018/sustainable-fishing-with-novel-trawler-series

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >