Polaris verwerft Falck Safety Services en Falck Fire Academy van Falck

Bron Falck

 
Polaris en Falck hebben een overeenkomst getekend waardoor Polaris 100% van de aandelen in Falck Safety Services Holding A / S verwerft en alle veiligheidsdienstenactiviteiten in Falck overneemt.

Falck is een internationale leider in de ambulance en gezondheidsmarkt, Polaris een Deense / Zweedse private investeringsonderneming met activiteiten in een groot aantal sectoren en met ervaring in het opbouwen van groeiende ondernemingen. De desinvestering van Falck Safety Services en Falck Fire Academy past goed in de algemene strategie van Falck om zich te concentreren op zijn core business. Zo zegt Falck President & CEO Jakob Riis:

“Safety Services is een leider op het gebied van redding en veiligheidstrainingen. In de afgelopen jaren heeft Safety Services de kosten aanzienlijk verlaagd en is het goed bezig met de ommekeer die is ingezet na de recente recessie in de olie- en gassector. Wij geloven dat Polaris de focus en financiële capaciteit kan bieden die nodig is om het leiderschap van Safety Services te verbeteren. ”

Bron Falck

 
De overeenkomst omvat ook de Falck Fire Academy in Nederland, die al meer dan 33 jaar onderwijs en trainingen in incidentenbestrijding biedt voor brandweer brigades. Voor de Falck Fire Academy zullen de ontwikkelingsmogelijkheden aanzienlijk worden versterkt.

Falck Safety Services zal overdragen worden aan Torben Harring, die zal verdergaan als CEO onder het eigendom van Polaris. De partijen zullen de verkoopprijs niet bekend maken en de sluiting wordt verwacht in september 2018.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >