Unieke kijk op de Landtong Rozenburg met de FutureLandexcursie

FutureLand Rozenburg – Port of Rotterdam

 

Op zaterdag 29 september is het mogelijk om de Rotterdamse Landtond Rozenburg zowel vanaf land als vanaf water te ontdekken en bezoeken. Vanuit organisatiecentrum FutureLand op de Maasvlakte vindt er op deze dag een gecombineerd bus- én bootexcursie plaats.

Ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal ligt de Landtong Rozenburg, een natuurgebied in het hart van het Rotterdamse havengebied. Wat enkele decennia geleden begon als een hooggelegen vlakte van gronddepots is ontwikkeld tot een duinachtig ruig landschap met een eigen ecosysteem. De versmelting van natuur en havenindustrie komt tot uiting met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders.

FutureLand Ferry en de FutureLand Express

Op het land zal in de FutureLand Express door een voorlichter ingezoomd worden op de lokale natuurverschijnselen, en aan boord van de FutureLand Ferry zal een deskundig voorlichter vertellen wat er allemaal aan het zicht voorbij trekt. Zo wordt er stilgestaan bij plekken zoals de begrazingsweide met Schotse hooglanders maar ook op de industrie van de omliggende Europoort.

Tijdens het reserveren kan er gekozen worden voor start over de weg of over het water, de tours zijn verder identiek. FutureLand is toegankelijk voor jong en oud.

Reserveren doe je via www.futureland.nl

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >