Ampelmann werft nieuw ontmantelingsproject in de Zuidelijke Noordzee

Olympic Orion met gangway Ampelmann – Foto Ampelmann

 

Ampelmann, de wereldwijde marktleider op het gebied van offshore-toegangsoplossingen in Nederland, heeft weer een stap voorwaarts gezet op het gebied van ontmanteling. Deze mijlpaal hebben ze bereikt door een recent beveiligd contract in de zuidelijke Noordzee.

E-type gangway systeem
Het E-type gangway systeem is geïnstalleerd om het Audrey platform klaar te maken voor ontmanteling, om zo de campagne van 2 maanden voor eindklant Spirit Engergy uit te voeren.
Binnen het portfolio van Ampelmann is het E-type het grootste volledig bewegingsgecompenseerd systeem. Door wereldwijd te opereren, heeft het al meer dan 300.000 veilige personeelstransfers in de olie- en gasindustrie mogelijk gemaakt en kan het presteren in zeetoestanden tot een significante golfhoogte van 4,5 meter.

Daarom is het Audrey project is een belangrijke mijlpaal voor Ampelmann’s werk in de ontmantelingssector.

“We hebben de decommissie sector geïdentificeerd als een sector met grote belangstelling en het is geweldig om te zien dat er een toenemende behoefte is aan volledig bewegingsgecompenseerde gangway systemen, niet alleen in ons traditionele aanbod voor personeelstransfers, maar ook voor innovatieve op vessel gebasseerde levensondersteunende oplossingen,” zei Lorenz Nehring, Business Development Manager Aberdeen.

Eerder ontmantelingsproject
Alhoewel het succes, is dit niet Ampelmann’s eerste ontmantelingsproject.
In 2017, werkte het bedrijf samen met Boskalis ter voorbereiding op de ontmanteling van het Leman-platform in de zuidelijke Noordzee. Met behulp van het A-type gangway systeem, was het voor de klant mogelijk de meerdere landingslocaties te bereiken die nodig waren om het platform in delen te verwijderen. Daarnaast bood het A-type ook een veilige vluchtroute in geval van nood.

Om zijn positie in de sector zelfs nog verder te versterken, diende Ampelmann onlangs een concept in bij de ‘Call for Ideas’ van het Oil & Gas Technology Center (OGTC) Decommissioning Life Support. Na het ontvangen van positieve feedback, is het bedrijf nu bezig met het opstellen van een haalbaarheidsstudie en het zoeken naar ondersteuning door de industrie.

Kijk voor meer informatie op www.ampelmann.nl

 

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >