Hoogste aantal vacatures ooit

Foto: iStock.

Het aantal openstaande vacatures heeft een nieuw record behaald. Eind juni stonden er 251.000 vacatures open in Nederland. In het tweede kwartaal van 2018 nam in bijna alle bedrijfstakken het  het aantal openstaande vacatures toe, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Al vijf jaar op rij groeit het aantal openstaande vacatures elk kwartaal. In het tweede kwartaal van 2018 steeg het aantal met 16.000 waardoor het record van het vierde kwartaal van 2007 is verbroken. Toen stonden er 249.000 vacatures open. Het laatste dieptepunt werd medio 2013 bereikt met 91.000 vacatures.

Het aantal werklozen daalde met 14.000. Tegenover elke openstaande vacature staan gemiddeld 1,4 werklozen.

Aantal vacatures in bijna alle bedrijfstakken toegenomen
In de handel kwamen met meer dan 4.000 vacatures  de meeste vacatures erbij. In de industrie en zakelijke dienstverlening kwamen er ruim 2.000 vacatures bij. Het groot aantal openstaande vacatures zorgt voor verdere spanning op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Stijging in aantal mensen met een vaste arbeidsrelatie
Naast het stijgen van de aantal vacatures, is het aantal mensen met een vaste arbeidsrelatie ook toegenomen. Ten opzichte van het tweede kwartaal in 2017 nam dit aantal in het tweede kwartaal van 2018 toe met 158.000. Een stijging van 3%.

Ga voor alle actuele vacatures in de maritieme, offshore en energiesector naar www.maritiemevacaturebank.nl 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op August 14, 2018 met de tags .

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >