Damen Verolme Rotterdam haalt refit van boorplatform ‘Stena Don’ binnen

Boorplatform 'Stena Don' van Stena Drilling. Foto: Damen

Damen Verolme Rotterdam (DVR) heeft een contract binnen gehaald voor de refit van het boorplatform ‘Stena Don’ van Stena Drilling. Een van de belangrijkste onderdelen van de refit is de installatie van een acht-punts aanmeersysteem. Het platform komt in oktober 2018 naar DVR en de werkzaamheden gaan naar verwachting zo’n drie maanden duren. Na de refit wordt de Stena Don ingezet voor de Shetland-eilanden in het Verenigd Koninkrijk.

De voorbereidingen voor de refit zijn al in volle gang bij DVR zodat de werkzaamheden meteen kunnen beginnen wanneer de Stena Don aankomt op de werf. Op dit moment worden de ankerketting, blisters en sponsons van 1.200 ton geproduceerd bij Damen Shiptard Mangalia in Roemenië.

De acht ankerlieren, de geleiders en de lierbesturingscabines worden door Rolls Royce geleverd. En de Modified VFD switchboards en brake resistor units worden geleverd door Siemens. De acht ultra-hoogdragende vermogensankers worden geleverd door Damen Anchor en Chain Factory.

Tijdens de refit wordt er ook versterking aan de romp geïnstalleerd om te kunnen voldoen aan de nieuwe voorschriften van de beperking van golfimpactkrachten.

DVR is een van de meest ervaren werven van Damen Shipyards Group in de reparatie en renovatie van complexe offshore-constructies.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >