335 trainees zeilen mee als bemanning The Tall Ships Races

Op zaterdag 28 juli begint op Groningen Airport Eelde voor 335 jongeren een onvergetelijke reis. Het zijn de avonturiers die als trainee deelnemen aan The Tall Ships Races Harlingen 2018. Per vliegtuig reizen ze naar Stavanger in Noorwegen en daar verspreiden ze zich over verschillende Tall Ships, om vervolgens de laatste etappe van The Tall Ships Races mee te zeilen als bemanningslid.

Op 29 juli vertrekken de schepen uit Stavanger richting finishplaats Harlingen. Na ongeveer een week zeilen en hard werken is de finish tussen Terschelling en Vlieland. Daar groeperen alle Tall Ships zich en varen ze in kolonne naar Harlingen. De Sail In vindt op 3 augustus plaats.

De Tall Ships Races zijn sinds 1956 een jaarlijks terugkerend evenementen waaraan talrijke tallships van over de hele wereld deelnemen. Het evenement is bedoeld om jongeren onder de 25 jaar kennis te laten maken met de zee en het zeilen op traditionele schepen. De helft van de bemanning is daarom tussen de 15 en 25 jaar oud.

The Tall Ships Races Harlingen 2018 beloven een enorme happening te worden. Niet alleen door de aanwezigheid van de barken, klippers en windjammers, maar ook door alle activiteiten op het water en aan de kade.