Johan de Witt Conferentie 2018: “De jeugd bepaalt de koers”

Foto: Johan de Witt Conferentie.

Dit jaar geeft de Johan de Witt conferentie jongeren kans om hun ideeën over maritieme innovatie en leiderschap te delen met (maritieme) bestuurders en geïnteresseerden. Deze conferentie, die op 6 september in ‘Hal 4 aan de Maas’ in Rotterdam wordt gehouden, heeft als thema “De jeugd bepaalt de koers”. ‘Young professionals’ geven daar hun visie over modern maritiem leiderschap, innovatie en de positie van de zeemacht in de Nederlandse maatschappij.

Iedereen die bij de Johan de Witt conferentie aanwezig wil zijn kan zich inschrijven op www.johandewittconferentie.nl/inschrijven. De conferentie vindt daags voor de Wereldhavendagen in Rotterdam plaats. Naast een zaal vol maritieme deelnemers, worden de jongeren van repliek gediend door een expertpanel. Namens de politiek zijn we verheugd dat hierin Eerste-Kamer-voorzitter Ankie Broekers Knol plaatsneemt. Zij wordt vergezeld door voormalig Fox IT-topman Ronald Prins en de Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Rob Kramer.

De jongerenteams hebben afgelopen half jaar drie thema’s heeft uitgewerkt:

  • The Millennial Navy: Hoe combineren we hiërarchisch leiderschap met een genetwerkte marine?
  • Innovating for the Future: Hoe integreren we ultrasnelle technologie in wendbare maritieme “Tesla’s”?
  • In the Heart of Society: Hoe maken we de marine onderdeel van de maatschappij in de digitale eeuw?

Jongeren geven hun visie
De jongeren geven tijdens de conferentie hun visie geven op bovenstaande problemen. Daarbij worden vragen beantwoord als: hoe zou ik dit thema aanpakken, als ik het voor het zeggen had? Hoe zou ik ervoor zorgen dat deze ideeën tot hun recht komen? Welk leiderschap is nodig om innovatieve jongeren zoals ik, de ruimte te geven om dit te realiseren?

Dialoog tussen jongeren en bestuurlijke top
De ideeën van de jonge professionals worden gespiegeld aan de deelnemers van de conferentie en het expertpanel. Daarmee wordt een open dialoog gecreëerd tussen de jonge generatie van de toekomst en de bestuurlijke top die deze toekomst momenteel vormgeeft. Spreker en moderator Richard van Hooijdonk begeleidt de conferentie en de discussies met de jongeren.

Over Johan de Wittconferentie
Deze conferentie wordt georganiseerd door de besturen van de stichting P3Men de Alumnivereniging van het Koninklijk Instituut voor de Marine.Vertegenwoordigers uit politiek, industrie en maatschappij praten daar over maritieme veiligheid en het belang voor onze handel in de fantastische entourage van de haven van Rotterdam.

Ga voor meer informatie en om in te schrijven naar www.johandewittconferentie.nl.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >