Zr.Ms. Holland komt zondag aan in Den Helder

Patrouilleschip Zr. Ms. Holland. Foto: Defensie

Aanstaande zondag komt het marineschip Zr.Ms. Holland weer aan in Den Helder na 3,5 maand. Het patrouilleschip heeft tijdens deze reis als stationsschip gevaren in het Caribisch Gebied. De gemiddeld 85 bemanningsleden hebben counter-drugsoperaties en kustwachttaken uitgevoerd. 

Ook stond het schip stand-by voor mogelijke hulp bij natuurrampen, vanwege het orkaanseizoen dat op 1 juni is begonnen. Het Legal Detachement van de US Coast Guard, die de Holland assisteerde bij de jacht op drugssmokkelaars zat ook aan boord. De NH90 maritieme gevechtshelikopter van het Defensie Helikopter Commando was bij de uitvoering van deze taken een zeer welkome toevoeging.

Divers havenprogramma
De Holland is op 2 april vertrokken vanuit Den Helder met een divers havenprogramma voor de boeg. Zo zijn de havens van Willemstad (Curaçao), Puerto Limón (Costa Rica), Colon (Panama), Cartagena (Colombia), Philipsburg (Sint Maarten), Norfolk (Verenigde Staten) en als klap op de vuurpijl New York aangedaan. De havenbezoeken stonden, naast de noodzakelijke logistieke bevoorrading, in het teken van representatie voor gasten en rust & recreatie voor de bemanning. Zo hield het schip op Sint Maarten een ’open huis’ voor de lokale bevolking, hebben basisscholieren uit een achterstandswijk in Cartagena een leuke middag aan boord beleefd, en is in New York een receptie gehost mede uit naam van de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging van de Verenigde Naties. Het havenbezoek in New York tijdens de viering van Independence Day op de 4th of July was een hele belevenis.

New York
In New York is een spectaculaire foto gemaakt van de bemanning die hun petten in de lucht gooit op Times Square te midden van veel enthousiaste New Yorkers en toeristen. Deze foto ging viral op social media en is in veel (landelijke) dagbladen te zien geweest. Bij binnenkomst aankomende zonder wordt er zo’n zelfde foto gemaakt met als decor patrouilleschip Zr.Ms. Holland.

 

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >