Nieuwe financieel directeur voor Groningen Seaports   

Per 1 oktober wordt Harold Sanders benoemd tot financieel directeur (CFO) van Groningen Seaport met instemming van de Raad van Commissarissen en aandeelhouders. Ook de ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over zijn benoeming.

Sanders komt van FrieslandCampina waar hij sinds 2002 werkzaam is en in sinds 2015 in de functie van finance manager. Sanders is afkomstig uit Noord-Nederland en heeft gestudeerd aan de Universiteit van Groningen.

Nieuwe topstructuur
Harold Sanders gaat samen met Cas König, Chief Executive Officer (CEO), als statutaire bestuurder het collegiaal bestuur vormen van Groningen Seaports op basis van de in 2017 vastgelegde topstructuur van het bedrijf. Daardoor wordt de financiële discipline verankerd in de top van Groningen Seaports. Een tweehoofdige leiding maakt bovendien de top van de onderneming minder kwetsbaar en draagt daarom bij aan de continuïteit van GSP NV. E.e.a. past in het beleid van een functioneel ingerichte organisatie. Op deze wijze kan Groningen Seaports haar ambities – waaronder de groene economische groei volgens de Havenvisie 2030 – het beste realiseren.