Gemeente Rotterdam eert afzwaaiend directeur Maritiem Museum

Frits Loomeijer krijgt bij zijn afscheid als directeur van het Maritiem Museum uit handen van wethouder Adriaan Visser de Rotterdammert-penning. Foto: Marco De Swart

Op dinsdag 10 juli heeft Frits Loomeijer, bij zijn afscheid als algemeen directeur van het Maritiem Museum Rotterdam, de Rotterdammert ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding, waarmee de gemeente Rotterdam professionals eert, uit handen van wethouder Adriaan Visser. Loomeijer ontving de penning na het museum 12,5 jaar geleid te hebben, als blijk van dank voor zijn vakkundige inzet, betrokkenheid en indrukwekkende staat van dienst.

Maritiem Museum én Rotterdam zijn Frits Loomeijer zeer erkentelijk
Het Maritiem Museum én de gemeente Rotterdam zijn Frits Loomeijer zeer erkentelijk voor zijn leidende rol in het succes van het museum afgelopen jaren. Hij realiseerde de fusie met het Havenmuseum in 2014 en was de drijvende kracht achter de ontwikkeling van de Maritiem Museum Haven tot een aantrekkelijke maritieme verblijfsplek in de binnenstad. Hij gaf gestalte aan het wetenschapsbeleid van het museum in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam met de oprichting van het Rotterdams Centrum voor Moderne Maritieme Geschiedenis. In 2016 opende de succesvolle Offshore Experience, waarvan Frits Loomeijer initiatiefnemer was. Hij wist vele partners uit de maritieme industrie en het techniekonderwijs aan te verbinden aan dit project. Ook won het museum dankzij deze expo prestigieuze prijzen, zoals recent de Bankgiro Loterij Museumprijs.

Bert Boer nieuw algemeen directeur
Op 1 juli is Bert Boer aangetreden als algemeen directeur van het Maritiem Museum. De Raad van Toezicht van het museum heeft in hem iemand gevonden met ruime culturele- en managementervaring, zowel in de museale wereld als het bedrijfsleven. Voorheen werkte Bert Boer als directeur bij het Rijksmuseum Muiderslot. Daarvoor was hij bij de Nederlandse Museumvereniging onder meer verantwoordelijk voor de museum(jaar)kaart en werkte hij voor NOC*NSF, KNZB en de Rabobank.

Ambitieuze toekomstplannen
Roland Pechtold, Voorzitter van de Raad van Toezicht van het Maritiem Museum: “Het Maritiem Museum is volop in ontwikkeling, ontvangt recordaantallen qua bezoekers uit Rotterdam en wijde omgeving, geniet van een stevig draagvlak bij uiteenlopende partners en mag zich na het winnen van de Museumprijs ‘Museum van het Jaar’ noemen. Wij zijn ervan overtuigd dat we onze ambitieuze toekomstplannen om de Maritiem Museum Haven verder te ontwikkelen en als museum een huis voor de maritieme industrie te zijn, met Bert Boer verder kunnen realiseren.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Rondvaart met Sinterklaas

Stap zondag 25 november met het hele gezin aan aan boord van de FutureLand Ferry voor een dolle boottocht door de Rotterdamse haven met Sinterklaas en zijn Pieten. Na de vaartocht kunnen de kinderen samen met de Pieten, onder begeleiding van Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis), een mooie pietenmuts maken en een coole glitter tattoo laten zetten.

Programma
13.40 uur Opwachten Sinterklaas en Pieten bij FutureLand
13.50 uur Aankomst Sinterklaas en Pieten
14.00 uur Rondvaart met Sinterklaas en Pieten
15.30 uur Sinterklaas en Pieten bezoeken FutureLand
16.30 uur Uitzwaaien Sinterklaas en Pieten
Voor alle kinderen heeft de Sint een leuk presentje!

Knutselworkshop
Het knutselen van de pietenmuts en het zetten van een glitter tattoo kan tussen 11.00 en 16.00 uur. De kosten zijn € 2,50 per persoon. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen.

Praktische informatie & reserveren
Voor deze Sinterklaasvaartocht geldt een speciaal tarief: alle passagiers, groot en klein, varen mee voor slechts € 7,95. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee aan boord. In het reserveringsysteem vind je deze bijzondere vaartocht met Sinterklaas na de keuze voor de boot en de selectie van 25 november. Je reservering is pas definitief na de laatste stap. Ga naar express.futureland.nl om te reserveren.

read more >