Installatieschip ‘Aeolus’ klaar voor windpark Norther met nieuwe kraan

De Aeolus is weer in topconditie met nieuwe kraan en klaar om binnenkort aan de slag te gaan op het Belgische offshore windpark Norther.

Na succesvolle proefvaarten afgelopen dagen voor de Noord-Hollandse kust is Van Oord’s offshore installatieschip Aeolus klaar voor een volgende klus. Uitgerust met een nieuwe kraan een LEC-kraan (Leg Encircling Crane) van Huisman met een hefvermogen van 1.600 ton is de Aeolus geschikt voor het installeren van de nieuwste generatie funderingen en windturbines.

De Aeolus is weer in topconditie en klaar om binnenkort aan de slag te gaan op het Belgische offshore windpark Norther.

Met de upgrade is ook het aantal accommodaties verhoogd naar 99. De Aeolus is ook verbreed, het dek is versterkt, heeft grotere spudpalen gekregen en een helideck.

In maart vorig jaar tekenden Van Oord en Damen een overeenkomst om de Aeolus een upgrade te geven om ervoor te zorgen dat het schip concurrerend blijft in een snel veranderende markt.

Op het Belgische offshore windpark van Norther zijn Van Oord en dochteronderneming Tideway van DEME Group al begonnen met het plaatsen van de stenen bescherming “scour protection” in mei dit jaar. De installatie van de funderingen gaat deze maand van start, welke vanuit Vlissingen worden getransporteerd en door Aeolus op het park worden geïnstalleerd.

Van Oord’s Aeolus is speciaal ontworpen voor de bouw van windparken op zee. Vier gigantische palen zorgen dat de Aeolus op eigen poten kan staan tot waterdiepten van zo’n 55 meter. Een spectaculair schouwspel dat afgelopen jaren onder meer te zien was bij de bouw van het Gemini Offshore Windpark (NL).

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Rondvaart met Sinterklaas

Stap zondag 25 november met het hele gezin aan aan boord van de FutureLand Ferry voor een dolle boottocht door de Rotterdamse haven met Sinterklaas en zijn Pieten. Na de vaartocht kunnen de kinderen samen met de Pieten, onder begeleiding van Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis), een mooie pietenmuts maken en een coole glitter tattoo laten zetten.

Programma
13.40 uur Opwachten Sinterklaas en Pieten bij FutureLand
13.50 uur Aankomst Sinterklaas en Pieten
14.00 uur Rondvaart met Sinterklaas en Pieten
15.30 uur Sinterklaas en Pieten bezoeken FutureLand
16.30 uur Uitzwaaien Sinterklaas en Pieten
Voor alle kinderen heeft de Sint een leuk presentje!

Knutselworkshop
Het knutselen van de pietenmuts en het zetten van een glitter tattoo kan tussen 11.00 en 16.00 uur. De kosten zijn € 2,50 per persoon. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen.

Praktische informatie & reserveren
Voor deze Sinterklaasvaartocht geldt een speciaal tarief: alle passagiers, groot en klein, varen mee voor slechts € 7,95. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee aan boord. In het reserveringsysteem vind je deze bijzondere vaartocht met Sinterklaas na de keuze voor de boot en de selectie van 25 november. Je reservering is pas definitief na de laatste stap. Ga naar express.futureland.nl om te reserveren.

read more >