Ulstein Verft gaat grote kabellegger bouwen voor Nexans

Ulstein Verft bouwt grote kabellegger voor Nexans. Foto: Ulstein Verft.

Ulstein Verft in Noorwegen gaat een DP3 kabellegger bouwen voor Nexans Subsea Operations, dat maakte Nexans vorige week bekend. Het schip wordt 31 meter breed en 149,9 meter lang, met een draagvermogen van 17.000 ton, en voor 90 personen accommodatie.

Het schip wordt uitgerust voor het leggen van de kabels, inclusief bundellegging, kabelverbinding en reparatie en bescherming van kabelsystemen en sleuvengraven. De ST-297 CLV is ontworpen door Skipsteknisk, Ålesund. Het schip is ontwikkeld voor gebruik in zware weersomstandigheden en heeft een hoge manoeuvreerbaarheid en stabiliteit. Ulstein Verft bouwt zowel het als alle apparatuur op het schip.

De geavanceerde kabellegger heeft een draaitafel met een kabelcapaciteit van 10.000 ton, en de fibre optic basket bevat 450 ton.

Nexans kernactiviteit bestaat uit geavanceerde bekabelings- en connectiviteitsoplossingen. Het bedrijf bestaat 120 jaar en heeft meer dan 26.000 mensen in dienst.
Ulstein Group is een Noors familiebedrijf en in 1917 opgericht. Gespecialiseerd in scheepsontwerp, scheepsbouw, systemen en diensten voor de maritieme markt.
Het scheepsontwerpbedrijf Skipsteknisk bestaat sinds 1976 en ontwerpt gespecialiseerde schepen met de nadruk op offshore, onderzoek en visserij.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >