Damen Fast Crew Supplier ‘HST Hudson’ gedoopt van High Speed Transfers

Fast Crew Supplier 'HST Hudson wordt gedoopt. Foto: Damen.

Op 3 juli tijdens Seawork International Exhibition in Southampton waren voor het eerst twee nieuwe Damen Fast Crew Supply-schepen te zien, de FCS 2710 en de FCS 1204. De FCS 2710 ‘HST Hudson’ van eigenaar High Speed Transfers Ltd is ook gedoopt op die dag door de jongste zoon van Tom Nevin met dezelfde naam. 

De FCS 2710 is het opvolger van de populaire FCS 2610, die in de afgelopen zeven jaar meer dan 40 keer is verkocht over de hele wereld. De FCS 2710 heeft hetzelfde ontwerp met de succesvolle twin hull en axe bow design maar is één meter langer en hoger dan zijn voorganger. Dat, plus een compleet nieuw ontwerp van het interieur, maakt het mogelijk om het dubbele aantal passagiers te vervoeren als de FCS 2610 en heeft het schip meer flexibiliteit, meer tankcapaciteit, grotere dekruimte, meer comfort en meer accommodatie. Door de extra meter boven het water kan het schip ook in golfhoogtes van meer dan twee meter werken.

Fast Crew Supplier 1204 FRP
De nieuwe Fast Crew Supplier 1204 FRP (fiber reinforced plastic) was te bezichtigen. De boot van 12 meter vervangt een eerdere versie met dezelfde naam om het kleinste model in de Damen FCS-range te vervangen. Naast het vervangen van de aluminium romp door een robuust, lichtgewicht FRP-ontwerp, is de nieuwe FCS 1204 ontworpen om te worden gebouwd met behulp van modulaire technieken. Met de rompen en een volledig assortiment aan opties voor de stuurhut en accommodatie die permanent op voorraad zijn kunnen kopers de gewenste binnen- en buitenruimtes kiezen. Het schip kan met maximaal 28 bemanningsleden 200 zeemijlen varen op een topsnelheid van tot 30 knopen. Dit is een aanzienlijke verbetering van de prestaties en capaciteit ten opzichte van zijn voorganger.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >