Kiellegging bij IHC voor nieuwe kabelleger van Subsea 7 ‘Seven Vega’

Kiellegging van 'Seven Vega' van Subsea 7 bij IHC.

Bij Royal IHC vond vandaag de kiellegging plaats voor de nieuwe kabellegger van Subsea 7. Tijdens deze belangrijke mijlpaal voor Subsea 7 is ook bekend gemaakt dat het schip de naam ‘Seven Vega’ gaat heten. In een naam-wedstrijd heeft een van de medewerkers de winnende naam Seven Vega ingestuurd.

Stuart Fitzgerald, Executive Vice President Strategie en Commercial Subsea 7: “Het was belangrijk voor ons om onze medewerkers te betrekken bij de reis van ons nieuw te bouwen vaartuig. De naamgevingswedstrijd leverde maar liefst 1700 inzendingen op. We kozen voor Seven Vega omdat Vega een van de helderste sterren in de noordelijke hemel is en in de toekomst de North Star zal zijn. We kijken ernaar uit om de winnaar van de wedstrijd te verwelkomen op de Seven Vega en toe te treden tot de vloot in de eerste helft van 2020. ”

“Het schip markeert een belangrijke investering voor de toekomst. Bij de oplevering is Seven Vega een van de meest capabele en rendabele kabel-schepen in de markt en een wereldwijde ondersteuning voor Subsea 7. Het is ontworpen om efficiënte technologieën te leveren die inspelen op de groeiende trend naar langere tie-back developments. Het geavanceerde pijplegsysteem van het schip richt zich op de veiligheid van de bemanning, de operationele efficiëntie en flexibiliteit. Dit systeem is in staat om complexe rigid flowlines te installeren, waaronder pipe-in-pipe systemen en elektrisch verwarmde traced flowlines in waterdieptes tot 3000 meter”, aldus Fitzgerald.

Artist Impression van Kabellegger Seven Vega van Subsea 7. Foto: IHC

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >