Kiellegging bij IHC voor nieuwe kabelleger van Subsea 7 ‘Seven Vega’

Kiellegging van 'Seven Vega' van Subsea 7 bij IHC.

Bij Royal IHC vond vandaag de kiellegging plaats voor de nieuwe kabellegger van Subsea 7. Tijdens deze belangrijke mijlpaal voor Subsea 7 is ook bekend gemaakt dat het schip de naam ‘Seven Vega’ gaat heten. In een naam-wedstrijd heeft een van de medewerkers de winnende naam Seven Vega ingestuurd.

Stuart Fitzgerald, Executive Vice President Strategie en Commercial Subsea 7: “Het was belangrijk voor ons om onze medewerkers te betrekken bij de reis van ons nieuw te bouwen vaartuig. De naamgevingswedstrijd leverde maar liefst 1700 inzendingen op. We kozen voor Seven Vega omdat Vega een van de helderste sterren in de noordelijke hemel is en in de toekomst de North Star zal zijn. We kijken ernaar uit om de winnaar van de wedstrijd te verwelkomen op de Seven Vega en toe te treden tot de vloot in de eerste helft van 2020. ”

“Het schip markeert een belangrijke investering voor de toekomst. Bij de oplevering is Seven Vega een van de meest capabele en rendabele kabel-schepen in de markt en een wereldwijde ondersteuning voor Subsea 7. Het is ontworpen om efficiënte technologieën te leveren die inspelen op de groeiende trend naar langere tie-back developments. Het geavanceerde pijplegsysteem van het schip richt zich op de veiligheid van de bemanning, de operationele efficiëntie en flexibiliteit. Dit systeem is in staat om complexe rigid flowlines te installeren, waaronder pipe-in-pipe systemen en elektrisch verwarmde traced flowlines in waterdieptes tot 3000 meter”, aldus Fitzgerald.

Artist Impression van Kabellegger Seven Vega van Subsea 7. Foto: IHC

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Rondvaart met Sinterklaas

Stap zondag 25 november met het hele gezin aan aan boord van de FutureLand Ferry voor een dolle boottocht door de Rotterdamse haven met Sinterklaas en zijn Pieten. Na de vaartocht kunnen de kinderen samen met de Pieten, onder begeleiding van Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis), een mooie pietenmuts maken en een coole glitter tattoo laten zetten.

Programma
13.40 uur Opwachten Sinterklaas en Pieten bij FutureLand
13.50 uur Aankomst Sinterklaas en Pieten
14.00 uur Rondvaart met Sinterklaas en Pieten
15.30 uur Sinterklaas en Pieten bezoeken FutureLand
16.30 uur Uitzwaaien Sinterklaas en Pieten
Voor alle kinderen heeft de Sint een leuk presentje!

Knutselworkshop
Het knutselen van de pietenmuts en het zetten van een glitter tattoo kan tussen 11.00 en 16.00 uur. De kosten zijn € 2,50 per persoon. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen.

Praktische informatie & reserveren
Voor deze Sinterklaasvaartocht geldt een speciaal tarief: alle passagiers, groot en klein, varen mee voor slechts € 7,95. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee aan boord. In het reserveringsysteem vind je deze bijzondere vaartocht met Sinterklaas na de keuze voor de boot en de selectie van 25 november. Je reservering is pas definitief na de laatste stap. Ga naar express.futureland.nl om te reserveren.

read more >