Stookolie opruimen in Rotterdam gaat nog maanden duren

Olietanker 'Bow Jubail' lekte 220 zware stookolie in de haven van Rotterdam. Foto: Port of Rotterdam.

Het opruimen van de gelekte zware stookolie op 23 juni gaat nog enkele maanden duren. Dat meldt het Havenbedrijf Rotterdam vandaag over de ernstige waterverontreiniging. Een olietanker van Odfjell de ‘Bow Jubail’ heeft 220 ton stookolie gelekt doordat het schip een steiger heeft geraakt in de 3de Petroleumhaven. Het schoonmaakwerk vordert gestaag, er wordt nog steeds 24 per dag schoongemaakt door HEBO en onderaannemers om de haven zo snel mogelijk olievrij te maken. 

Alleen de Geulhaven en de zuidtak van de 3de Petroluemhaven zijn nog gestremd. Scheepvaartverkeer is hier alleen gecontroleerd mogelijk in overleg met de havenmeester.

Schepen worden schoongemaakt in de wasstraat
Inmiddels moeten nog 5 van de ongeveer 20 vervuilde zeeschepen en 20 van de ruim 80 vervuilde binnenvaartschepen worden schoongemaakt in de daarvoor ingerichte wasstraten. Ook is gestart met de schoonmaak van steigers, glooiingen, oevers en overige haveninfrastructuur.

Oplossingen gevonden voor werkzaamheden op terminals 
De continuïteit van de normale werkzaamheden op de door de verontreiniging geraakte terminals staat niet langer onder druk. Havenbedrijf Rotterdam en de betrokken bedrijven hebben maatregelen genomen voor de aan- en afvoer van goederen.

Om vragen en verzoeken over met name de (planning van) schoonmaakoperaties zo vlot en goed mogelijk af te handelen, is er door het Havenbedrijf een centraal informatienummer en mailadres ingesteld. Deze zijn alleen bedoeld voor betrokken organisaties, bedrijven, rederijen en andere transporteurs. Dit nummer blijft nog een aantal dagen geopend.

Centraal informatienummer en mailadres: 010-252 2112 incident3epet@portofrotterdam.com

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Rondvaart met Sinterklaas

Stap zondag 25 november met het hele gezin aan aan boord van de FutureLand Ferry voor een dolle boottocht door de Rotterdamse haven met Sinterklaas en zijn Pieten. Na de vaartocht kunnen de kinderen samen met de Pieten, onder begeleiding van Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis), een mooie pietenmuts maken en een coole glitter tattoo laten zetten.

Programma
13.40 uur Opwachten Sinterklaas en Pieten bij FutureLand
13.50 uur Aankomst Sinterklaas en Pieten
14.00 uur Rondvaart met Sinterklaas en Pieten
15.30 uur Sinterklaas en Pieten bezoeken FutureLand
16.30 uur Uitzwaaien Sinterklaas en Pieten
Voor alle kinderen heeft de Sint een leuk presentje!

Knutselworkshop
Het knutselen van de pietenmuts en het zetten van een glitter tattoo kan tussen 11.00 en 16.00 uur. De kosten zijn € 2,50 per persoon. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen.

Praktische informatie & reserveren
Voor deze Sinterklaasvaartocht geldt een speciaal tarief: alle passagiers, groot en klein, varen mee voor slechts € 7,95. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee aan boord. In het reserveringsysteem vind je deze bijzondere vaartocht met Sinterklaas na de keuze voor de boot en de selectie van 25 november. Je reservering is pas definitief na de laatste stap. Ga naar express.futureland.nl om te reserveren.

read more >