Recycled Park geopend in Rijnhaven Rotterdam

Woensdag is het Recycled Park geopend naast het Drijvend Paviljoen in de Rotterdamse Rijnhaven. Het drijvende park is zo’n 140 vierkante meter en bestaat volledig uit plastic afval dat is verzameld uit de havens en rivieren rond Rotterdam.

Het parkje is opgebouwd uit aan elkaar gekoppelde zeshoekige bouwstenen. Op de drijvers groeien planten, grassoorten en bloemen, goed voor het leefgebied van onder meer slakken, platwormen, larven, waterkevertjes.

Initiatiefnemer Ramon Knoester van de Recycled Island Foundation: “Het water is in veel Nederlandse steden het laagste punt, waardoor afval zich helaas verzamelt in onze rivieren. Als we in de stad en in de Rotterdamse haven zorgen dat we al het plastic opvangen, voorkomen we actief de groei van de plastic soep in onze zeeën en oceanen. Rotterdam kan een schoolvoorbeeld worden voor havensteden overal ter wereld.”

Plasticvangers in de Nieuwe Maas
In Rotterdam zijn door Recycled Island Foundation drie plasticvangers ontwikkeld om het plastic efficiënt uit de Nieuwe Maas te halen. In een proefperiode van anderhalf jaar zijn de vangers getest, gemonitord en geoptimaliseerd. Dit heeft geresulteerd in een goed werkend systeem, dat ook effectief werkt onder invloed van intensieve scheepvaart, getijdewisseling en veranderende windrichtingen. De Plasticvangers vangen het drijfvuil op door gebruik te maken van de aanwezige stroming van het water en houden het drijfvuil vast als de stroming keert.
Het park is een initiatief van de Recycled Island Foundation, WIHM Architecture in samenwerking met de gemeente Rotterdam, Rijkswaterstaat en HEBO Maritiemservice, dat het opvangsysteem ontwikkeld heeft.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Rondvaart met Sinterklaas

Stap zondag 25 november met het hele gezin aan aan boord van de FutureLand Ferry voor een dolle boottocht door de Rotterdamse haven met Sinterklaas en zijn Pieten. Na de vaartocht kunnen de kinderen samen met de Pieten, onder begeleiding van Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis), een mooie pietenmuts maken en een coole glitter tattoo laten zetten.

Programma
13.40 uur Opwachten Sinterklaas en Pieten bij FutureLand
13.50 uur Aankomst Sinterklaas en Pieten
14.00 uur Rondvaart met Sinterklaas en Pieten
15.30 uur Sinterklaas en Pieten bezoeken FutureLand
16.30 uur Uitzwaaien Sinterklaas en Pieten
Voor alle kinderen heeft de Sint een leuk presentje!

Knutselworkshop
Het knutselen van de pietenmuts en het zetten van een glitter tattoo kan tussen 11.00 en 16.00 uur. De kosten zijn € 2,50 per persoon. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen.

Praktische informatie & reserveren
Voor deze Sinterklaasvaartocht geldt een speciaal tarief: alle passagiers, groot en klein, varen mee voor slechts € 7,95. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee aan boord. In het reserveringsysteem vind je deze bijzondere vaartocht met Sinterklaas na de keuze voor de boot en de selectie van 25 november. Je reservering is pas definitief na de laatste stap. Ga naar express.futureland.nl om te reserveren.

read more >