Kiellegging voor cruiseschip ‘Seven Seas Splendor’ in Italië

Donderdag vond de kiellegging ceremonie plaats van de Seven Seas Splendor op de Fincantieri-werf in Italië. Een belangrijke mijlpaal voor cruisemaatschappij Regent Seven Seas Cruises. Door de aanwezigheid van twee full-size suitemodellen op de kiellegging ceremonie hebben aanwezigen al de kans te bekijken hoe deze suites er werkelijk uit komen te zien. In 2020 wordt het schip opgeleverd.

Seven Seas Splendor is een all-suite, all-balcony schip en biedt 750 gasten de meest elegante accommodaties. Naast een eigen spa met stoombad, een op maat gemaakte verwarmde spa op het grote privé balkon en keramisch verwarmde loungebedden, kunnen Regent Suite gasten ook gebruik maken van een butler service en een persoonlijke gids met chauffeur op iedere nieuwe bestemming.

“Sinds haar lancering in juli 2016 heeft Seven Seas Explorer veel lof gekregen als meest luxueuze schip ooit gebouwd. Nu bouwt haar zusterschip Seven Seas Splendor voort op dit succes terwijl het streeft naar compromisloze luxe op zee, ” aldus Jason Montague, President en CEO van Regent Seven Seas Cruises. “In ons streven om de verwachtingen van gasten te overtreffen, creëren we een kunstwerk, van boeg tot achtersteven. Waar je je ook bevindt op Seven Seas Splendor, je zal omringd zijn door elegantie, comfort en gastvrijheid. ”

Drie munten op de kiel van het schip
Scheepswerf directeur Giovanni Stecconi vieren de gelegenheid door geheel volgens de scheepsbouwtraditie drie munten op de kiel van het schip te plaatsen. Volgens de traditie blijven de munten gedurende hun hele leven ingebed in de scheepsconstructie en zorgen zij voor geluk voor ieder aan boord. De drie munten die geplaatst worden op Seven Seas Splendor zijn:

  • Een munt van het oude Romeinse Rijk, met Neptunus, God van de Zee. De munt werd geslagen tijdens het bewind van Hadrianus (117 tot 138 v.Chr.) en herdenkt het in Italië gebouwde schip en de oorsprong van de munttraditie.
  • Een Spaanse gouden ‘Escudo’-munt uit het jaar 1700. Ter herinnering aan de inaugurele reis van Seven Seas Splendor op 7 februari 2020, waarbij gasten worden meegenomen op een onvergetelijke 15-daagse trans-Atlantische reis van Barcelona naar Miami. De Spaanse Escudo zorgt voor veel geluk op haar eerste officiële reis.
  • Een speciaal voor de gelegenheid gemaakte herdenkingsmunt, geëtst met de datum van de kiellegging, ter illustratie van het partnerschap van Regent Seven Seas Cruises en Fincantieri.
    Tijdens de ceremonie werden de eerste twee van de in totaal 210 blokken, waar het schip van 55.000 bruto ton uit zal bestaan, het droogdok in gehesen. Dit betekent officieel de start van de scheepsassemblage in de scheepswerf van Ancona.