Studenten strijden om Young Maritime Representative titel

Voor de zesde keer is een nieuwe groep maritieme studenten in de race om de Young Maritime Representatives (YMR’s) te worden. Donderdag 14 juni beargumenteerden de MBO, HBO en WO studenten tijdens een pitchdag waarom juist zij de nieuwe jongerenambassadeurs moeten worden.

Een expertpanel van Nederland Maritiem Land buigt zich nu over de presentaties en maakt de vier winnaars tijdens de Wereldhavendagen in september bekend.

Nederland Maritiem Land wijst elk schooljaar nieuwe YMR’s aan en startte haar zoektocht deze keer tijdens het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) op 28 maart 2018. De jongerenambassadeurs doen een studiejaarlang bijzondere maritieme ervaringen op en leggen hun belevenissen in vlogs en blogs vast om andere jongeren te interesseren voor een opleiding en baan binnen de maritieme wereld.

Storytelling en social media
Dit jaar stelden studenten van verschillende maritieme opleidingen zich kandidaat. Van tweedejaars MBO Maritiem Officier en MBO Scheeps- en Jachtbouw tot laatstejaars HBO Maritieme Techniek en WO Officier Zeedienst. Op donderdag 14 juni kregen de kandidaten eerst een training Storytelling en social media. Hierin leerden ze effectieve manieren om andere jongeren te bereiken via social media en vaardigheden om hun ervaringen te vertalen naar enthousiaste blogs en vlogs.

Winnaars bekend tijdens Wereldhavendagen
Tijdens de Wereldhavendagen op 7 september maakt Nederland Maritiem Land de vier winnaars bekend. Na de bekendmaking worden de kersverse YMR’s direct meegenomen naar verschillende activiteiten op de Wereldhavendagen van 7 tot 9 september.