Heerema doet deel van inventaris in de verkoop op veiling

Foto: Heerema.

Heerema heeft besloten om een deel van de inventaris en constructie- en hijsmaterieel op de HPA (Heerema Porto Amboim) werf in Angola te verkopen. Dit besluit is een gevolg van de beëindiging van de Kaombo projecten. Hierdoor komen aantrekkelijke items beschikbaar voor gegadigden uit, onder andere, de on- en offshore-, constructie- en transportwereld. 

Troostwijk Veilingen organiseert in met haar lokale partner in Angola de verkoop van een uitgebreide selectie aan materieel van bekende merken als Liebherr, Caterpillar en Terex. Het traject loopt via twee kanalen. Eerst vindt er in juli een online tenderverkoop plaats, gevolgd door een online veiling in september. Op 13 september, de sluitingsdag van de online veiling, wordt er ook een live veiling gehouden in Luanda, de hoofdstad van Angola.

Grote belangstelling verwacht uit binnen- en buitenland
Onder het aangeboden materieel bevinden zich een aantal kranen van Liebherr, type LR 1300 en LR 1400 met daarnaast een ruim assortiment aan hijsmateriaal. Ook de wielladers van Caterpillar, een sleepboot en de terreinkranen van Rough Terex komen in de verkoop. In totaal kan er geboden worden op ruim 100 items. Robbert Peek, veilingmeester bij Troostwijk Veilingent: “Deze veiling van Heerema biedt een scala aan interessante producten voor de internationale markt. Wij verwachten daarom grote belangstelling uit binnen- en buitenland.”

Historie
Heerema Porto Amboim (HPA) biedt offshore subsea-diensten aan de olie, gas en energie gerelateerde industrieën in Angola. HPA’s werf bevindt zich in Porto Amboim, Kwanza Sul, Angola en is gespecialiseerd in de bouw van onderzeese logistiek. De scheepswerf met een 250 meter lang dok werd in september 2010 geopend en ondersteunde, zowel op de werf als op de installatie velden, meerdere grote projecten met fabricage en logistieke activiteiten.

Ga voor informatie over de tender en online veiling naar onderstaande links:

Tender: https://www.troostwijkauctions.com/nl/tender-heerema/01-26761/

De sluitingsdag van de tender is 19 juli. Kijkdagen kunnen op aanvraag worden georganiseerd.

Online veiling: https://www.troostwijkauctions.com/uk/live-webcast-nheerema/01-26762/

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op June 13, 2018

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >