Nieuwe zeesluis, wat gebeurt er in juni?

Foto: Port of Amsterdam.

Het werk aan de deurkas van het buitenhoofd (nummer 1 op de foto) is in juni bijna klaar, ook worden deze maand de diepwanden voor de fuikwanden gemaakt (nummer 2 op de foto) en wordt tussen de nieuwe zeesluis en de Noordersluis een waterkering gebouwd (nummer 3 op de foto).

Deurkas buitenhoofd
Deze maand komt de deurkas buitenhoofd dicht in de buurt van zijn definitieve afmetingen. Een vloer van vier meter dik (onderkant op -5 m NAP) en zijmuren van zes meter dik die tot 17 m NAP doorlopen. Een totaal vloeroppervlak van 26 meter bij 80 meter. Als deze afmetingen zijn bereikt kunnen de voorbereidingen worden getroffen om de deurkas van het buitenhoofd later deze zomer af te gaan zinken.

Diepwanden fuikwand
Ook vinden er werkzaamheden plaats voor het maken van de fuikwand; de wand langs de aanvaarroute van de nieuwe zeesluis. Deze constructie bevindt zich tussen de zee en de Middensluis. Voor de fuikwand worden in juni diepwanden gemaakt aan de noordkant van de Middensluis. Ook hier wordt een betonconstructie in het land gebouwd, die daarna wordt verankerd en verder opgebouwd tot 8,85 m NAP; de nieuwe waterkerende hoogte. Alles ten noorden van de betonconstructie wordt nog afgegraven. Dat is namelijk de toekomstige vaarweg voor de nieuwe zeesluis.

Hoogwaterkering
Tussen de nieuwe zeesluis en de bestaande Noordersluis komt ook een nieuwe waterkering. Tussen de twee sluizen staat in de toekomst een dubbele betonnen wand van ongeveer vier meter hoog om het water te keren. Ook de openbare weg komt hier op hoogte tussen te liggen.

www.portofamsterdam.com

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >