Nieuwe AlphaBridge Inland voor stuurhuizen die moeten zakken tijdens passeren van lage bruggen

De AlphaBridge die in z'n geheel kan zakken bij het passeren van een lage brug. Foto: Ruud Aantjes.

JRC en Alphatron Marine hebben op 30 mei de nieuwe AlphaBridge Inland onthuld. Deze oplossing is specifiek gemaakt voor schepen die op  binnenwateren varen en noodgedwongen het stuurhuis moeten laten zakken tijdens het passeren van lage bruggen.

Bij veel bruggen en sluizen op de Europese waterwegen moet de kapitein het stuurhuis van het schip laten zakken om veilig te kunnen passeren. Met de nieuwe brugoplossing hoeft de kapitein niet meer in een ongemakkelijke positie te zitten tijdens het passeren. De bedieningspanelen kunnen in z’n geheel naar een lager niveau worden geschakeld zodat de kapitein in normale positie het schip kan blijven besturen in een comfortabele houding. De kapitein kan zich eenvoudig verplaatsen naar de voetsteun wat flexibiliteit geeft bij het besturen van het schip.

De innovatieve brugoplossing is geschikt voor passagiersschepen, tankers, droge lading schepen en andere binnenvaartschepen.

Het ontwikkelingstraject van deze brug is op basis van design en functionaliteit waarbij volledige controle vanuit een zittende positie is gerealiseerd, tot wel een hoogteverschil van 50 cm. Een flexibele lay-out en ergonomische bediening zijn een van de leidende principes in het ontwerpproces, ongeacht grote en type schip.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >