Proefvaart watertaxi SeaBubble in de Drechtsteden

Zie hier de SeaBubble. Als het aan de bedenkers ligt, gaat deze futuristische watertaxi een vertrouwd beeld worden in steden met rivieren. De SeaBubble maakte op donderdag 31 mei een ‘testvlucht’ in de wateren van de Drechtsteden. Wat de watertaxi speciaal maakt, is dat bij twaalf kilometer per uur de SeaBubble uit het water komt, waarna ze als het ware verder vliegt.

Vooralsnog is er alleen nog een prototype. Het Franse bedrijf achter de SeaBubble richt op 100 procent duurzame mobiliteit en de watertaxi wordt elektrisch voortgedreven. Tijdens de proefvlucht werd getest hoe de SeaBubble zich gedraagt in relatie tot het drukke vrachtverkeer op de grote rivieren.

De SeaBubble maakt gebruik van foiling technologie. Deze technologie is door Alain Thébault ontwikkeld voor de trimaran Hydroptère. Een zogenaamd Fly By Wire Control System zorgt voor de stabiliteit van de Bubbles. Naast de 5 persoons SeaBubble kan de techniek ook worden toegepast op grotere versies. Het idee is dat in de toekomst via een app de watertaxi bestelt kan worden.

Het bedrijf SeaBubbles is op uitnodiging van een aantal ondernemers en Deal Drecht Cities in de Drechtsteden om te onderzoeken of er hier een proeftuin mogelijk is. Zowel publieke als private stakeholders worden betrokken bij de verdere ontwikkeling. “Naast water is er in de Drechtsteden enorm veel maritieme kennis aanwezig. Het zou mooi zijn als het Nederlands maritiem cluster een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de Seabubble”, zegt Martin Bloem van Deal Drecht Cities. De ambitie van SeaBubbles is om in 2024 in minimaal 50 steden operationeel te zijn.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >