Schippers Maasveren varen vrijdag niet uit

Foto: FNV HavensFoto: FNV Havens

Vrijdag 1 juni varen de schippers van de Maasveren tussen 09.00 en 17.00 uur niet uit. Dit is de tweede actie van de schippers in hun strijd om meer loon en een goede cao. De veerponten Maasbommel en Alphen varen om 15.00 en 16.00 uur één keer om scholieren over te zetten.

De 24 schippers varen op de vijf veerponten over de Maas tussen Noord-Brabant en Gelderland. De actie van vrijdag is de tweede actie van de schippers in hun strijd om meer loon en een goede cao. Woensdag voeren de veerponten volgens rooster, maar werden de veergelden niet door de veermannen geïnd.

Het ultimatum van FNV Havens aan Stichting De Maasveren verliep afgelopen dinsdagmiddag. “Stichting De Maasveren, hun werkgever, is op geen enkele eis van het ultimatum ingegaan. Na al die jaren trouwe dienst voelt dit als een klap in het gezicht van de schippers. Geen wonder dat ze hun acties verharden”, vertelt Cees Bos van FNV Havens.

Het roer moet om
In 2008 voerden de schippers ook actie omdat ze toen ook al jaren geen loonsverhoging hadden gekregen. Bos: “Je zou denken dat Stichting De Maasveren hier van heeft geleerd, maar niets is minder waar. Het bestuur volhardt in de starre regentenhouding van 10 jaar geleden. Wat de schippers betreft moet het roer nú om en wie niet wil luisteren, die moet maar voelen.”

Overlast beperken
“De schippers willen de overlast voor passagiers zo beperkt mogelijk houden, maar toch zullen ze er last van hebben. Maar de veermannen doen er alles aan om de overlast voor scholieren tot het absolute minimum te beperken”, aldus Bos.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >