Kick-off 06-polsbandjescampagne van Reddingsbrigade Nederland 21 mei

06-polsbandjes campagne van de Reddingsbrigade en de Politie.

Reddingsbrigade Nederland en de politie slaan opnieuw de handen ineen voor de landelijke 06-polsbandjescampagne. De kick-off vindt plaats op maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag, op het strand van Scheveningen. Koen Breedveld, directeur van Reddingsbrigade Nederland, overhandigt dan om 13.00 uur het eerste 06-polsbandje aan Kim Kötter.

Gemiddeld 775 vermissingen 
Jaarlijks worden in de zomermaanden, op het strand en bij recreatieplassen, gemiddeld 775 vermiste kinderen herenigd met hun ouders of begeleiders. Dit aantal daalt sinds 2015, mede dankzij acties als de 06-polsbandjescampagne. Reddingsbrigade Nederland stelt 100.000 exemplaren gratis ter beschikking. De 06-polsbandjes zijn vanaf 21 mei gratis verkrijgbaar bij de posten van de Reddingsbrigade of KNRM. Ouders of begeleiders kunnen hierop hun telefoonnummer noteren. Daardoor worden zij zich direct meer bewust van de kans op vermissing. Bovendien draagt dit initiatief bij aan een veiliger gevoel tijdens een dagje uit.

Kick-off
Na het officiële moment van de kick-off helpen de lifeguards van de Reddingsbrigade én Chase, de politiehond van het populaire tv-programma PAW Patrol van Nick Jr., met het uitdelen van de 06-polsbandjes. De lifeguards geven ook graag tips over hoe ouders met hun kinderen afspraken kunnen maken om te voorkomen dat ze elkaar uit het oog verliezen. Voor jong en oud zijn tot 16.00 uur leuke en leerzame activiteiten op het strand te beleven. Deze worden georganiseerd door de Haagse Vrijwillige ReddingsBrigade, die ook stoere voer- en vaartuigen showt. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen, schatgraven, kleuren, klosgooien en een wedstrijdje met beachflags spelen. Bovendien is Chase beschikbaar voor een ‘meet-and-greet’.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >