De jeugd bepaalt de koers bij Johan de Witt Conferentie 2018

De Johan de Wittlezing in het Lantarenvenster in Rotterdam in 2017.

Op donderdag 6 september 2018 wordt voor de negende keer de Johan de Witt Conferentie georganiseerd. Bij deze editie krijgt de jongere generatie het woord over maritieme innovatie en leiderschap. Daarbij houden zij de huidige topbestuurders een spiegel voor onder het thema: “De jeugd bepaalt de koers!”

De conferentie wordt georganiseerd door de besturen van de Stichting P3Men de Alumnivereniging van het Koninklijk Instituut voor de Marine. Vertegenwoordigers uit politiek, industrie en maatschappij praten hier aan de vooravond van de Wereldhavendagen over maritieme veiligheid en het belang voor onze handel in de entourage van de haven van Rotterdam. De conferentie vindt plaats in ‘Hal 4 aan de Maas’ in Rotterdam.

Wie was Johan de Witt en wat zijn de thema’s van de cnferentie?
De naamgever van de Johan de Witt conferentie was een groot staatsman en Raadspensionaris, die in 1672 op gruwelijke wijze door de Haagsche bevolking werd geliquideerd. Johan de Witt was op dat moment pas 47 jaar. In tegenstelling tot de huidige generatie bestuurders, was hij al op zeer jonge leeftijd (28) betrokken bij de Hollandse politiek. Onder zijn bewind groeide de marinevloot uit tot de sterkste ter wereld. Dit was de reden om, geheel in de geest van Johan de Witt, zijn jonge leeftijdsgenoten anno 2018 met een eigentijdse blik aan het werk te zetten met de volgende thema’s:

  • The Millennial Navy: Hoe combineren we hiërarchisch leiderschap met een genetwerkte marine?
  • Innovating for the Future: Hoe integreren we ultrasnelle technologie in wendbare maritieme “Tesla’s”?
  • In the Heart of Society: Hoe maken we de marine onderdeel van de maatschappij in de digitale eeuw?

Bestuurders en geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deze conferentie bij te wonen en als spiegel te dienen voor deze jonge generatie. Daarmee creëren we een open dialoog tussen de jonge generatie van de toekomst en de bestuurlijke top die deze toekomst momenteel bouwt. Naast de jongerenpanels, hebben we spreker en moderator Richard van Hooijdonk gevraagd om de verhalen aan elkaar te verbinden. Verhalen waarbij jongeren vragen krijgen als: hoe zou ik dit thema aanpakken, als ik het voor het zeggen had? Hoe zou ik ervoor zorgen dat deze ideeën tot hun recht komen? Welk leiderschap is nodig om innovatieve jongeren, zoals ik, de ruimte te geven om dit te realiseren?

Ga voor meer informatie en deelname naar www.johandewittconferentie.nl

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >