De juiste persoon op de juiste plaats

Nautic Jobs

Bijna 10 jaar geleden richtte Cor Volker Nautic Jobs op. Een uitzendbureau gespecialiseerd in de baggerindustrie. “Klanten kunnen vandaag bellen dat zij morgen iemand nodig hebben. Wij moeten dus snel kunnen schakelen.”

Op zoek naar zeevarenden
Cor Volker heeft jarenlang als uitvoerder binnen de baggerindustrie gewerkt. Tien jaar geleden besloot hij voor zichzelf te beginnen en richtte hij Nautic Jobs op. “Als uitzendbureaus brengen wij opdrachtgevers en medewerkers bij elkaar. Op dit moment zijn er rond de 100 personen via ons aan het werk”, vertelt Cor Volker, oprichter en eigenaar van Nautic Jobs, ons. “Wij zijn vooral op zoek naar zeevarenden. Van elektriciens, matroos, engineers tot mechanics.”

Op korte termijn uitzenden
Nautic Jobs houdt zich voornamelijk bezig met het uitzenden op korte termijn. “Een opdrachtgever kan vandaag bellen dat zij morgen iemand nodig hebben. Wij moeten dus snel kunnen schakelen.” Nautic Jobs werkt voor onder andere bedrijven als Van Oord, Boskalis en Jan De Nul. “Aan ons de taak om de juiste man of vrouw op de juiste plaats te zetten”, legt Volker uit. Het is dus niet zo dat Nautic Jobs op zoek is naar specifieke competenties of eigenschappen. “Natuurlijk moet iemand bepaalde opleidingen of achtergrond hebben en ertegen kunnen om voor langere tijd van huis te zijn. Maar dat is vanzelfsprekend in deze branche”, gaat Volker verder. “Elke opdracht en opdrachtgever vraagt weer om andere eigenschappen. Daarom kijken wij per individu om te zien waar hij of zij bij past.”

Goed in wat we doen
Wil Nautic jobs zich ook gaan specialiseren binnen andere sectoren? “Nee eigenlijk niet”, lacht Volker. “We zijn goed en gespecialiseerd in wat we nu doen en dat willen we graag zo houden.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >