Vaarseizoen van Maritiem Museum start op Vaderdag

Op Vaderdag, zondag 17 juni, is het feest in de Maritiem Museum Haven tijdens de opening van het vaarseizoen 2018. De historische schepen gaan weer de Nieuwe Maas op voor de historische rondvaarten, de waterbus maakt een rondje Maritiem District en aan de kade maken bezoekers een ritje met de locomotor of oefenen behendigheid met de op- en over. Kinderen kunnen een eigen vlag ontwerpen en leren seinen met het seinvlaggen spel. Of men zoekt het hoger op in de weegkamer van de Graanelevator en geniet onderweg van het uitzicht over de museumhaven. 

De kaartverkoop voor de historische rondvaarten gaat op maandag 14 mei van start. De rondvaarten vertrekken iedere zondag van 17 juni tot en met 26 augustus vanuit de Maritiem Museum Haven. Vanaf 14 juli zijn er ook vaarten op de woensdagen. Tijdens een anderhalf uur durende vaartocht beleven de opvarenden de higlights van Rotterdam vanaf het water en komt men meer te weten over de varende ‘topstukken’ van het Maritiem Museum.

Varen met een historisch schip
Tijdens de historische vaartochten van het Maritiem Museum krijgen de opvarenden een kijkje in de historie van onze varende vloot, bijvoorbeeld stoomsleepboot ‘Dockyard V’ (1940) of ‘Havendienst 20′ (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. De bemanning vertelt graag alles over het schip, de historie, de techniek en de toekomst van deze varende monumenten.

Ga vanaf 14 mei voor tickets en meer informatie naar www.maritiemmuseum.nl/tickets