Win een technische opleiding ter waarde van 15.000 euro in de TechChallange

Doe mee met de TechChallange en win een technische opleiding ter waarde van 15.000 euro. De TechChallange wordt georganiseerd door ROVC en YoungCapital omdat technisch Nederland hard op zoek is naar goed opgeleid technisch personeel.

Zowel technici als mensen die de techniek in willen, oftewel zij-instromers, maken kans om een technische mbo-opleiding te winnen. Er is keuze uit een opleiding op mbo-3 of 4-niveau. De winnaar bepaalt zelf het technisch vakgebied waarin hij zich wil ontwikkelen. ROVC biedt kandidaten een kennismaking met het technisch opleidings- en werkveld. Daarnaast ontvangen zij studieadvies van professionele adviseurs. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.techchallange.nl 

John Huizing, directeur bij ROVC: “De technische sector staat onder druk. Er is een hevig tekort aan technici, zowel kwalitatief als kwantitatief. Technische organisaties zijn voortdurend op zoek naar technisch talent. Het is van belang dat organisaties kijken naar enthousiasme en motivatie onder potentiële technici. Zij-instromers zijn in deze branche gewilder dan ooit. Met deze wedstrijd wil ROVC technisch Nederland laten zien dat er veel potentie in de markt te vinden is, als je het maar wilt zien. Daarnaast zetten we hiermee een eerste symbolische stap om het tekort aan technici te lijf te gaan.”

“YoungCapital ondersteunt dit initiatief, omdat we zien dat de markt vraagt om goed opgeleide technici”, aldus Bart Dekker, accountmanager YoungCapital. “Daarom leiden wij in samenwerking met ROVC gemotiveerde, energieke trainees vakinhoudelijk op. Daarbij begeleiden we ze ook in hun persoonlijke ontwikkeling, waardoor ze stevig in hun schoenen staan.”