Nieuwe zeesluis, wat gebeurt er in mei?

Werkzaamheden zeesluis in mei. Foto: Havenbedrijf Amsterdam.

In mei is het geleidewerk bij de Middensluis afgemaakt (nummer 1 op de foto) en de stremming voorbij, gaan de deurkassen van het binnen- en buitenhoofd nog verder de hoogte (nummers 2 op de foto)  in en gaan de werkzaamheden aan de kolkwanden door (nummer 3 op de foto).

Middensluis weer beschikbaar
April stond in het teken van de stremming van de Middensluis voor het maken van het nieuwe geleidewerk. Op donderdag 3 mei was dit geleidewerk klaar en is de Middensluis weer beschikbaar voor de scheepvaart. In verband met de veiligheid blijft de openbare weg over het sluiscomplex voor een jaar afgesloten tot het voorjaar van 2019.

Deurkassen nog verder de hoogte in
De deurkassen van zowel het binnenhoofd als het buitenhoofd groeien hard de hoogte in. Begin mei wordt er bij de deurkas van het binnenhoofd nog een extra kraan geplaatst om al het staal op de juiste plaats te krijgen. De deurkas van het buitenhoofd gaat het snelst de hoogte in omdat hier maar één sluisdeur komt en de bouwoppervlakte daarmee kleiner is. De achterwand van het buitenhoofd bereikt eind mei zijn hoogste punt voordat de gehele constructie deze zomer wordt afgezonken. De constructie zakt dan van -5 NAP naar -22 NAP.

Werkzaamheden aan de kolkwanden
Verder vinden er in mei verschillende opeenvolgende werkzaamheden plaats voor de toekomstige kolkwanden: het maken van een gladde betonnen sluiswand, het plaatsen van een ankerbalken en het boren van ankers. Bovenop de ankerbalken komt nog twee meter betonwerk met een afgeronde stalen dekzerk; een afdekplaat om de wand mooi af te werken. Zo krijgen de kolkwanden steeds meer hun definitieve uiterlijk.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >