Kiel gelegd voor zusterschip Bibby WaveMaster 1 bij Damen Shipyards in Roemenië

Kiel gelegd voor Tweede walk-to-work Damen SOV 9020 voor Bibby Marine Services.

Afgelopen vrijdag is de kiel gelegd voor het tweede 9020 WaveMaster-schip Service Operations Vessel (SOV) bij Damen Shipyards in Galati in Roemenië. Dit wordt de tweede SOV voor Bibby Marine Services binnen 1 jaar. Het nieuwe schip moet in augustus 2019 klaar zijn en het wordt een zusterschip van Bibby WaveMaster 1 die in september 2017 is opgeleverd. 

De nieuwe SOV is door Siemens Gamesa Renewable Energy en EnBW gecontracteerd voor onderhoudswerkzaamheden aan de windmolenparken Hohe See en Albatros in Duitse wateren. Beide parken zijn eigendom van EnBW en Enbridge.

Competitie voor de naam van het schip
De definitieve naam van het schip wordt bekendgemaakt na een competitie binnen Siemens Gamesa en EnBW, maar het zal nog steeds deel uitmaken van de Bibby WaveMaster-serie.

De SOV 9020 is een nieuwe klasse van speciaal gebouwde SOV’s met Walk-to-Work (W2W) -mogelijkheden, ontwikkeld door Damen in overleg met de offshore-industrie voor hernieuwbare energie. Het ontwerp is vanaf de basis een volledig nieuw concept, dat DP2-functionaliteit combineert met een nieuwe motion-compensated gangway, een innovatief rompontwerp, een revolutionaire interne lay-out en een uitgebreide reeks aanvullende innovaties die zijn ontworpen om de efficiëntie te verhogen en de kosten te verlagen.

De Bibby WaveMaster 1 heeft onlangs haar eerste installatie voltooid in het Galloper offshore windpark en op dit moment is ze werkzaam voor de Nederlandse gassector.

Lees ook: Bibby bestelt een tweede Bibby Wavemaster bij Damen

Kielleggingsceremonie bij Damen Shipyards in Galati voor tweede Bibby Wavemaster.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Rondvaart met Sinterklaas

Stap zondag 25 november met het hele gezin aan aan boord van de FutureLand Ferry voor een dolle boottocht door de Rotterdamse haven met Sinterklaas en zijn Pieten. Na de vaartocht kunnen de kinderen samen met de Pieten, onder begeleiding van Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis), een mooie pietenmuts maken en een coole glitter tattoo laten zetten.

Programma
13.40 uur Opwachten Sinterklaas en Pieten bij FutureLand
13.50 uur Aankomst Sinterklaas en Pieten
14.00 uur Rondvaart met Sinterklaas en Pieten
15.30 uur Sinterklaas en Pieten bezoeken FutureLand
16.30 uur Uitzwaaien Sinterklaas en Pieten
Voor alle kinderen heeft de Sint een leuk presentje!

Knutselworkshop
Het knutselen van de pietenmuts en het zetten van een glitter tattoo kan tussen 11.00 en 16.00 uur. De kosten zijn € 2,50 per persoon. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen.

Praktische informatie & reserveren
Voor deze Sinterklaasvaartocht geldt een speciaal tarief: alle passagiers, groot en klein, varen mee voor slechts € 7,95. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee aan boord. In het reserveringsysteem vind je deze bijzondere vaartocht met Sinterklaas na de keuze voor de boot en de selectie van 25 november. Je reservering is pas definitief na de laatste stap. Ga naar express.futureland.nl om te reserveren.

read more >