Bibby bestelt een tweede Bibby Wavemaster bij Damen

Bibby Wavemaste

Bibby Marine services heeft een charterovereemkomst ondertekend met EnBW en Siemens Gamesa voor het gebruik van een nieuw Service Operation Vessel (SOV). Deze SOV gaat ingezet worden bij het offshore windpark Hohe See en Albatros van EnBW’s, beiden in de Duitse Noordzee. Het schip wordt een zusterschip van de ‘Bibby Wavemaster 1’ en is al in aanbouw bij Damen Shipyards in Galati in Roemenië.

De Bibby WaveMaster 1 is in september 2017 opgeleverd aan Bibbi en heeft onlangs haar eerste installatie voltooid in het Galloper offshore windpark en op dit moment is ze werkzaam voor de Nederlandse gassector.

Door deze charterovereenkomst kon Bibby de tweede SOV bestellen bij Damen. De charterovereenkomst is voor een periode van 10 jaar. De eerste vijf jaar wordt het schip gecharterd door Siemens Gamesa en de daarop volgende vijf jaar door EnBW. Vanaf de zomer van 2019 tot 2029 gaat het schip de werkzaamheden en het onderhoud ondersteunen bij de windparken.

Het nieuwe schip in alle opzichten lijkt op de Bibby Wavemaster 1, alleen profiteert dit nieuwe schip nu van alle directe input van Siemens Gamesa Damen op basis van hun ervaringen.

“De samenwerking met Bibby Marine Services is een nieuwe mijlpaal in ons kosten efficiënte offshore-serviceconcept. Nieuwe offshore windparken als Hohe See en Albatros bevinden zich nog verder van de kust, daarom hebben we de beste oplossingen nodig om een veilige en efficiënte werkomgeving te creëren voor onze technici. Tegelijkertijd stelt de nieuwe SOV ons in staat om de logistieke workflow te optimaliseren en de efficiëntie te vergroten, zodat wij onze kostendoelstellingen bij de offshore windparken halen”, aldus René Cornelis Wigmans, hoofd Maritiem- en Luchtvaartoplossingen bij Siemens Gamesa Renewable Energy.

De nieuwe Biby Wavemaster wordt medio 2019 geleverd. De basis haven van deze Bibby WaveMaster wordt Emden Duitsland. Hohe See en Albatros liggen ongeveer 145 en 150 kilometer van het Duitse vasteland.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< May 2018 >>
MTWTFSS
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

North Sea Offshore 7 juni in Den Helder

Op donderdag 7 juni vindt de vierde editie van North Sea Offshore (NSO) plaats in Den Helder, hét offshore- en windenergiecentrum in Nederland. Het evenement is voor bedrijven uit de olie-, gas- en windindustrie in Nederland. NSO haalt internationale bedrijven en professionals naar Den Helder om te netwerken, kennis uit te wisselen en bekend te raken met alle mogelijkheden die de regio Noord Holland Noord te bieden heeft. Met name op het gebied van mariene-, maritieme- en offshore energie. Het evenement vindt plaats in Theater De Kampanje in Den Helder.

Beslissers en influencers van toonaangevende partijen uit de offshore branche zullen aanwezig zijn. Tijdens de lunch en afsluitende netwerkborrel hebben deelnemers alle mogelijkheid tot netwerken.

Programma
Tijdens het ochtendprogramma kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een van de bedrijfsbezoeken, georganiseerd door verschillende organisaties uit de regio. Na de lunch delen sleutelfiguren uit de sector hun kennis in actuele keynotes tijdens het plenaire middagprogramma. De dag zal afgesloten worden met een netwerkborrel.

North Sea Offshore
Ben je geïnteresseerd en wil je meer te weten komen over het plenaire programma en de bedrijven die hun deuren openstellen voor workshops en interessante lezingen? Ga voor meer informatie naar www.northseaoffshore.com.

Over North Sea Offshore
NSO wordt georganiseerd in opdracht van Port of Den Helder, Den Helder Airport, HSV en Ontwikkelingsbedrijf NHN. Uitvoerend producent is Navingo B.V. Naast NSO produceert Navingo ook Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) en het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) nog twee evenement voor bedrijven uit de olie-, gas- en windindustrie.

read more >

WindDays 13 en 14 juni in WTC Rotterdam

Het windenergie evenement WindDays wordt op 13 en 14 juni gehouden in het WTC Rotterdam. De beursvloer heeft 70 standhouders en trekt zo’n 2500 bezoekers. Er is een conferentie programma met meer dan 80 sprekers die tijdens 30 parallelsessies hun kennis en ervaringen omtrent de laatste ontwikkelingen in de windsector delen.

André Kuipers opent de WindDays 2018
Tijdens de openingssessie vertelt André Kuipers over zijn ervaringen als astronaut. Met het ruimtestation vloog hij 16 keer per dag een rondje rond de aarde. Vanaf daar waren de mondiale uitdagingen waar we met zijn allen voor staan, zoals klimaatverandering, ontbossing en de gevolgen van verstedelijking, goed zichtbaar.

Naast André Kuipers geven ook vooraanstaande bedrijven, overheden en organisaties hun visie op de energievoorziening van de toekomst en de rol van windenergie bij de realisatie van (inter)nationale klimaatdoelen.

Wilt u als windenergie professional ook profiteren van deze nieuwe inzichten? 
Registreer nu! Op www.winddays.nl 
Bekijk het hele conferentie programma op www.winddays.nl/conferentie

read more >