Bibby bestelt een tweede Bibby Wavemaster bij Damen

Bibby Wavemaste

Bibby Marine services heeft een charterovereemkomst ondertekend met EnBW en Siemens Gamesa voor het gebruik van een nieuw Service Operation Vessel (SOV). Deze SOV gaat ingezet worden bij het offshore windpark Hohe See en Albatros van EnBW’s, beiden in de Duitse Noordzee. Het schip wordt een zusterschip van de ‘Bibby Wavemaster 1’ en is al in aanbouw bij Damen Shipyards in Galati in Roemenië.

De Bibby WaveMaster 1 is in september 2017 opgeleverd aan Bibbi en heeft onlangs haar eerste installatie voltooid in het Galloper offshore windpark en op dit moment is ze werkzaam voor de Nederlandse gassector.

Door deze charterovereenkomst kon Bibby de tweede SOV bestellen bij Damen. De charterovereenkomst is voor een periode van 10 jaar. De eerste vijf jaar wordt het schip gecharterd door Siemens Gamesa en de daarop volgende vijf jaar door EnBW. Vanaf de zomer van 2019 tot 2029 gaat het schip de werkzaamheden en het onderhoud ondersteunen bij de windparken.

Het nieuwe schip in alle opzichten lijkt op de Bibby Wavemaster 1, alleen profiteert dit nieuwe schip nu van alle directe input van Siemens Gamesa Damen op basis van hun ervaringen.

“De samenwerking met Bibby Marine Services is een nieuwe mijlpaal in ons kosten efficiënte offshore-serviceconcept. Nieuwe offshore windparken als Hohe See en Albatros bevinden zich nog verder van de kust, daarom hebben we de beste oplossingen nodig om een veilige en efficiënte werkomgeving te creëren voor onze technici. Tegelijkertijd stelt de nieuwe SOV ons in staat om de logistieke workflow te optimaliseren en de efficiëntie te vergroten, zodat wij onze kostendoelstellingen bij de offshore windparken halen”, aldus René Cornelis Wigmans, hoofd Maritiem- en Luchtvaartoplossingen bij Siemens Gamesa Renewable Energy.

De nieuwe Biby Wavemaster wordt medio 2019 geleverd. De basis haven van deze Bibby WaveMaster wordt Emden Duitsland. Hohe See en Albatros liggen ongeveer 145 en 150 kilometer van het Duitse vasteland.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >