Nieuwe app moet file op het water voorkomen

Foto: Coco KossmannFoto: Coco Kossmann

Schippers verliezen vaak tijd, geld en brandstof door opstoppingen bij sluizen en bruggen. De nieuwe app Groene Golf wil deze files voorkomen door informatie en advies te geven over alternatieve routes of het aanpassen van hun snelheid. Zo meldt dagblad De Limburger.

Real time advies over het optimale vaartempo
Met de nieuwe app Groene Golf moet het tijdverlies voor binnenvaarders worden geminimaliseerd. De app geeft real time advies aan schippers en sluiswachters over het optimale vaartempo tijdens het vaartraject. Deze informatie zorgt niet alleen voor een voorspoedige vaart, maar draagt ook bij aan groener varen, door minder brandstofverbruik en meer CO2-reductie.

Eerste test in juni
De app is gratis te gebruiken en ontwikkeld door het bedrijf Tapps Wise, in samenwerking met het Vlaamse Novation en het BISS-instituut van de Universiteit van Maastricht. In juni wordt de app getest tussen de sluizen bij Maasbracht en Ternaaien in België. Als alles goed werkt, zal de app ook worden ingezet bij de routes Moerdijk-Venlo-Duisburg en Antwerpen-Born-Duisburg.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →