Alles weten over vismigratie? Bezoek Haringvlietsluizen op 20 april

Haringvlietdam. Foto: Rijkswaterstaat.

Kom alles te weten over vismigratie en bezoek de Haringvlietsluizen op 20 april 2018. Rijkswaterstaat en Sportvisserij Nederland organiseren ter gelegenheid van de wereldvismigratiedag een informatie markt van 10.00 tot 16.00 uur. Het kantoor van Rijkswaterstaat in Stellendam is open voor publiek en bezoekers krijgen een gratis rondleiding in de Haringvlietdam. 

Wat zijn de verwachte positieve resultaten van de Haringvlietsluizen op een kier zetten?
Medewerkers van Sportvisserij Nederland en Rijkswaterstaat vertellen erover op de informatiedag.

Trekvissen kunnen weer stroom op- en afwaarts passeren
De aanleg van de Haringvlietdam had grote gevolgen voor de natuur. Het overgangsgebied waarin zee en rivier geleidelijk samenkwamen veranderde in 1970 opeens in een harde scheiding tussen zoet en zout water. En trekvissen konden niet meer door de sluizen. De zalm en forel trekken bijvoorbeeld van zout naar zoet water om daar hun eitjes te leggen. Door de sluizen op een kier te zetten, kunnen de trekvissen de Haringvlietsluizen weer stroom op- en afwaarts passeren. Hiermee komt de hoogwaterbescherming niet in gevaar.

Alleen aanmelden op 20 april en op locatie
De locatie is Rijkswaterstaat Stellendam, Haringvlietplein 2, 3251 LD Stellendam. Er gaat op 20 april ieder uur een excursie naar de Haringvlietdam en duurt ongeveer 45 minuten. U kunt zich alleen op de dag zelf en op locatie voor deze excursie inschrijven. Wees op tijd, want vol = vol.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →