Astronaut André Kuipers langer te zien in Maritiem Museum

Andre Kuipers in 'Expeditie Knappe Koppen' langer te zien in maritiem Museum.

De tentoonstelling ‘Expeditie Knappe Koppen’ met astronaut André Kuipers als virtuele gids blijft langer te zien in het Maritiem Museum. Wegens succes is deze expositie verlengd tot en met 3 maart 2019. Dit maakt het museum bekend op de Dag van de Internationale Ruimtevaart. Sinds begin 2017 is André Kuipers de virtuele gids in de expositie. Hij begeleidt bezoekers door de werelden van wetenschappers aan boord van VOC-schepen. 

In ‘Expeditie Knappe Koppen’ ontdekken bezoekers welke eigenschappen hen tot een ontdekkingsreiziger maken. Met gevaar voor eigen leven verkenden wetenschappers aan boord van VOC-schepen in de 17e eeuw de wereld, als echte avonturiers. Hun onderzoek leidde tot inzichten waar we vandaag de dag nog steeds op varen. De familietentoonstelling duikt in het verleden, maar het Maritiem Museum kijkt samen met hedendaagse ontdekkingsreiziger André Kuipers ook vooruit. Zo vertelt hij over toekomstig onderzoek naar uithoeken van het heelal. Met hightech telescopen luisteren wetenschappers daar naar sterren en planeten.

Een meivakantie vol technisch vernuft
Het Maritiem Museum staat in de meivakantie, van 28 april t/m 6 mei, helemaal in het teken van technische hoogstandjes. Op 1 en 2 mei is onderzoeksinstituut MARIN te gast. In hun simulator beleven museumbezoekers, hoe het is om aan het roer van een sleepboot te staan in de Rotterdamse haven. Of zien ze, hoe een reddingsboot het water induikt als medewerkers van een boorplatform zichzelf in veiligheid moeten brengen. Ook valt in de ‘Offshore Experience’ de wereld van energiewinning op zee te ontdekken. Vergeet ook niet op het Maritiem Museum te stemmen voor de BankGiro Loterij Museumprijs bij de speciale stembalie. Dit jaar heeft deze prijs het thema ‘techniek’.

Hét techniekmuseum van Nederland?
Het Maritiem Museum maakt kans om museum van het jaar te worden. Het museum strijdt t/m 8 mei om de BankGiro Loterij Museumprijs 2018. De stem is aan het publiek, nadat een vakjury het Maritiem Museum heeft genomineerd vanwege de ‘combinatie van hedendaagse technieken met op aansprekende wijze gepresenteerde historische collecties […]. Het museum weet een zeer divers publiek te trekken en slaagt erin techniek toegankelijk te maken voor jong en oud en voor alle lagen van de bevolking.’

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >