Astronaut André Kuipers langer te zien in Maritiem Museum

Andre Kuipers in 'Expeditie Knappe Koppen' langer te zien in maritiem Museum.

De tentoonstelling ‘Expeditie Knappe Koppen’ met astronaut André Kuipers als virtuele gids blijft langer te zien in het Maritiem Museum. Wegens succes is deze expositie verlengd tot en met 3 maart 2019. Dit maakt het museum bekend op de Dag van de Internationale Ruimtevaart. Sinds begin 2017 is André Kuipers de virtuele gids in de expositie. Hij begeleidt bezoekers door de werelden van wetenschappers aan boord van VOC-schepen. 

In ‘Expeditie Knappe Koppen’ ontdekken bezoekers welke eigenschappen hen tot een ontdekkingsreiziger maken. Met gevaar voor eigen leven verkenden wetenschappers aan boord van VOC-schepen in de 17e eeuw de wereld, als echte avonturiers. Hun onderzoek leidde tot inzichten waar we vandaag de dag nog steeds op varen. De familietentoonstelling duikt in het verleden, maar het Maritiem Museum kijkt samen met hedendaagse ontdekkingsreiziger André Kuipers ook vooruit. Zo vertelt hij over toekomstig onderzoek naar uithoeken van het heelal. Met hightech telescopen luisteren wetenschappers daar naar sterren en planeten.

Een meivakantie vol technisch vernuft
Het Maritiem Museum staat in de meivakantie, van 28 april t/m 6 mei, helemaal in het teken van technische hoogstandjes. Op 1 en 2 mei is onderzoeksinstituut MARIN te gast. In hun simulator beleven museumbezoekers, hoe het is om aan het roer van een sleepboot te staan in de Rotterdamse haven. Of zien ze, hoe een reddingsboot het water induikt als medewerkers van een boorplatform zichzelf in veiligheid moeten brengen. Ook valt in de ‘Offshore Experience’ de wereld van energiewinning op zee te ontdekken. Vergeet ook niet op het Maritiem Museum te stemmen voor de BankGiro Loterij Museumprijs bij de speciale stembalie. Dit jaar heeft deze prijs het thema ‘techniek’.

Hét techniekmuseum van Nederland?
Het Maritiem Museum maakt kans om museum van het jaar te worden. Het museum strijdt t/m 8 mei om de BankGiro Loterij Museumprijs 2018. De stem is aan het publiek, nadat een vakjury het Maritiem Museum heeft genomineerd vanwege de ‘combinatie van hedendaagse technieken met op aansprekende wijze gepresenteerde historische collecties […]. Het museum weet een zeer divers publiek te trekken en slaagt erin techniek toegankelijk te maken voor jong en oud en voor alle lagen van de bevolking.’

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →