Studenten opgelet: Choose wisely, follow energy

Grote vraag naar energieprofessionals van de toekomst. Campagne Choose Wisely Foloow Energy.

Deze week start de wervingscampagne voor energiestudenten. De campagne wijst studenten op de studieroutes op het gebied van energie. Er zijn ‘energytracks’ ontwikkeld om aan de grote vraag naar energieprofessionals van de toekomst te kunnen voldoen. De campagne is een initiatief van Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en New Energy Coalition. 

De energietransitie doet een groot beroep op nieuwe vakmensen, professionals en onderzoekers die vanuit alle vakgebieden een duurzame toekomst kunnen invullen. Bijvoorbeeld in energierecht, gedragswetenschappen, economie, architectuur en IT. Alles raakt aan de energietransitie. In Groningen wordt die nieuwe kennis ingebracht in het onderwijs en in ruime mate aangeboden.  De promotiecampagne richt zich in eerste instantie op de Groningse studenten, maar kan ook een wegwijzer zijn voor studenten in andere andere steden.

Van kolen naar gas naar …
In Groningen en omliggende regio ligt de energy valley van Nederland, de kennis van energie en energietransitie. Hier ontstond de vorige energietransitie van kolen naar gas. Dat heeft veel kennis en vakmanschap opgeleverd naast de huidige problemen. De Faculteit Rechtsgeleerdheid van de RUG is een wereldwijd erkende autoriteit in energierecht bijvoorbeeld. Die kennis en ervaring wordt nu ingezet voor de nieuwe energietransitie en is een speerpunt in het onderzoek en onderwijs van de Groningse kennisinstellingen.

De komende weken is de campagnekreet ‘Choose wisely, follow energy’ te zien op www.followenergy.nl en op een fietsroute van het centrum naar de Zernike Campus.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →