VIDEO: TU Delft onthult nieuwste boot op zonne-energie

Het TU Delft Solar Boat Team heeft afgelopen donderdag hun nieuwe Solar Boat onthuld. De draagvleugelboot wordt puur aangedreven via zonne-energie. Het team van 25 studenten heeft de boot ontworpen en ook zelf gebouwd. In de video is te zien hoe het team de afgelopen maanden heeft gewerkt aan de productie en assemblage van de nieuwe boot.

De draagvleugels tillen de gehele romp uit het water waardoor de waterweerstand verlaagd wordt. Hierdoor kunnen de boten een hoge snelheid behalen op zeer weinig energie, namelijk met het vermogen vergelijkbaar met die van twee waterkokers.

Het 2018 Team doet met de nieuwe boot mee aan de Solar Sport One competitie. De volgende editie begint in mei 2018. Hiernaast zal het team ook meedoen aan de Monaco Solar Boat Challenge in Juli 2018.

Het TU Delft Solar Boat Team wordt volledig gerund door studenten en verandert elk jaar van samenstelling.  Het team van 2018 bestaat uit 25 studenten van verschillende faculteiten van de TU Delft. Een deel van deze studenten heeft zijn studie voor een jaar op pauze gezet om full time aan de Solar Boat te werken.