Consortium verheugd met winnen aanbesteding van Borssele V

Gemini Offshore Wind Park. Foto: Van OordGemini Offshore Wind Park. Foto: Van Oord

Het consortium Two Towers, bestaande uit Van Oord, Investri Offshore en Green Giraffe, heeft de opdracht voor windpark Borssele Kavel V binnengehaald. MHI Vestas Offshore Wind is de preferred supplier voor de windturbines.

Borssele V is aangewezen als een innovatiekavel, die wordt omsloten door kavel III van het Borssele windpark. Het offshore windpark ligt ruim 20 kilometer uit de kust van Zeeland en bestaat uit twee turbines van elk 9,5 MW. Als Borssele V in 2021 gereed is, zal dit 19 MW offshore windpark 25.000 huishoudens van duurzame energie voorzien. Van Oord is verantwoordelijk voor het ontwerp en de offshore werkzaamheden, terwijl Green Giraffe ondersteuning zal bieden op het gebied van projectmanagement en financiering. De project director wordt geleverd door Investri Offshore.

Innovatie
In overeenstemming met de vereisten van de aanbesteding om het milieu in de Noordzee verder te verbeteren, een bijdrage te leveren aan de energietransitie in Nederland en om ervoor te zorgen dat de energiedoelen voor 2030 op kostenefficiënte wijze kunnen worden gehaald, zal het consortium bij dit project een aantal innovaties doorvoeren. Om de monopaal en het transitiestuk te verbinden, wordt gebruik gemaakt van de innovatieve slip joint.  Ook wordt er een milieuvriendelijk ontwerp voor erosiebescherming gebruikt, wat een positief effect heeft op het maritieme milieu. Deze innovatie creëert nieuwe rifsystemen, waaronder oesterriffen, die de biodiversiteit van de Noordzeeomgeving mogelijk maken.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →