Tentoonstelling Nieuwe Waterweg, van diep naar dieper

Maandag 26 maart is het officiële startsein gegeven voor de verdieping van de Nieuwe Waterweg en de Botlek. Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam hebben de handen ineen geslagen zodat ook zeeschepen met een diepgang van 15 meter de Botlekhaven kunnen bereiken. Het project de Verdieping van de Nieuwe Waterweg omvat de verdieping van de Botlek en (over een traject van 25 kilometer) de verdieping van de Nieuwe Waterweg, het Scheur en de Nieuwe Maas.

Bezoekers van FutureLand komen alles te weten over dit omvangrijke project in de tentoonstelling ‘Van diep naar dieper’. Middenin de haven ervaren zij aan den lijve wat erbij komt kijken wanneer 5 miljoen kuub baggerspecie vrijkomt bij de grootschalige verdieping. Terwijl de ruim 130.000 schepen die Rotterdam jaarlijks aandoen dag en nacht het werkgebied doorkruisen. En als zout zeewater niet in de waterleiding mag komen. Maar ook als de levering van stroom, gas en telecom via kabels en leidingen op de bodem van de rivier niet onderbroken mag worden. En scheepswrakken en explosieven eerst veilig moeten zijn opgeruimd. Al deze aspecten komen aan de orde in de tentoonstelling die tot 1 april 2019 is te bezichtigen in FutureLand. Pas op voor natte voeten!

Paasdagen 
Tijdens de Paasdagen biedt FutureLand een gevarieerd programma. Eerste Paasdag organiseert de Dutch Shark Society twee wandelingen op het Maasvlaktestrand waarbij je op zoek gaat naar aangespoelde haaien- en roggeneieren. Voorafgaand wordt tijdens een lezing (11.45 & 13.45 uur) alvast de nodige informatie verstrekt. Aansluitend vertrekt de excursie met eigen vervoer naar het strand. Deelname is gratis en aanmelden niet nodig, het aantal deelnemers is echter beperkt. Voor meer informatie zie www.futureland.nl.

Fossielenspeurder Walter Langendoen neemt je Tweede Paasdag mee op fossielenexpeditie naar het Maasvlaktestrand. De kans is groot op het vinden van mooie fossielen van 30.000 jaar oud. Op www.futureland.nl staat meer informatie over onder meer kosten en meld je je eenvoudig aan.

Eieren schilderen
Kinderen kunnen deelnemen aan gezellige workshops paaseieren schilderen. Joanna Smolarz van Atelier ‘Het Kruithuis’ gaat met ze aan de slag. Deelname kost € 2,00 en aanschuiven kan op ieder gewenst moment tussen 11.00 en 16.00 uur. Kinderen kunnen ook zelf op pad door het infocentrum met één van de speurtochten. Na afloop krijgen ze een leuke paasverrassing!

Ook tijdens de paasdagen zijn er rondritten of rondvaarten te boeken door de nieuwste havens van Rotterdam. Dichterbij Rotterdamse haveninnovatie kun je niet komen en onderweg krijg je alle wetenswaardigheden op een presenteerblaadje door een deskundige voorlichter. Reserveer via www.futureland.nl.